VLADIMIR VORONIN LA UN POST TV

Înainte de a promite ceva cetățenilor, Maia Sandu trebuia să citească bine Constituția

Înainte de a promite ceva cetățenilor, Maia Sandu trebuia să citească bine Constituția și să vadă care sînt prerogativele unui șef de stat, a declarat președintele PCRM Vladimir Voronin invitat în studioul unui post de televiziune.

Liderul comuniștilor susține că scuza lui Sandu pentru inacțiunile sale în funcția înaltă pe care o ocupă vorbește despre incompetența sa și despre nedorința de a lucra pentru cetățeni.

”Trebuie mai întîi să cugeți bine dacă vei face față și pe urmă să tinzi să ocupi așa funcții în stat. Nimeni nu o impune să ridice o halteră de 100 de kg. Trebuia să deschidă Constituția și să vadă pentru început care sînt prerogativele președintelui și în funcție de acestea să facă promisiuni electorale. Înainte de a promite ceva cetățenilor, trebuia să analizeze cum se va înțelege cu Parlamentul. Dar acum trebuie să lucreze. Te-ai angajat, fă față. Lucrează și nu scînci. Nu da vina că nu ai împuterniciri, nu căuta motive. Trebuie să fie activă, să arate acțiuni, dar nu să stea în Președinție și să se plîngă”, a declarat președintele PCRM.

 

„Noi ne-am unit cu un scop comun – să scăpăm Moldova de destabilizare și fărădelegile care ar putea urma”

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, a declarat că nu are nicio divergență cu liderul PSRM, Igor Dodon, iar unificarea forțelor dintre comuniști și socialiști la aceste alegeri nu a întîmpinat nicio dificultate.

În opinia liderului comunist, PCRM și PSRM au un scop național comun, de aceea consolidarea echipei a avut loc de parcă niciodată nu s-a divizat.

”Noi nu avem nicio divergență. Noi ne-am unit cu un scop comun – să scăpăm Moldova de destabilizare și fărădelegile care ar putea urma și din cauza cărora va suferi fiecare cetățean. Noi ne cunoaștem foarte bine din timpul guvernării anterioare, majoritatea au fost membri ai PCRM. Procesul de unificare a forțelor a fost foarte lejer, de parcă niciodată nu ne-am despărțit și nu ne-am divizat”, a declarat liderul PCRM.

 

„Pînă acum Sandu și PAS nici măcar nu știau unde se află geografic Găgăuzia”

Președintele PCRM, Vladimir Voronin, susține că Maia Sandu nu a avut, nu are și nu va avea niciodată ca prioritate dezvoltarea Unității Teritorial Administrative Gagauz Yeri. Fostul șef al statului a amintit că anume în perioada guvernării comuniste s-a dezvoltat regiunea.

”Găgăuzia s-a dezvoltat anume în perioada guvernării PCRM, a fost rezolvată problema aprovizionării cu apă, cu gaz, au fost construite drumuri, am deschis universitățile din Comrat și Taraclia. Acum ei (PAS și Maia Sandu - n.red.) vor să demonstreze că iubesc Găgăuzia, dar pînă în prezent nici măcar nu știau unde se află geografic Găgăuzia. Credeți că locuitorii din autonomie au uitat declarațiile acestor naționaliști și unioniști la adresa lor? Aceste lucruri nu trebuie să fie uitate”, a spus Voronin.

Liderul comuniștilor le-a atras atenția locuitorilor din Găgăuzia că toate promisiunile pe care acum Sandu le face pentru autonomie sînt niște minciuni lansate cu scopul de a ”pescui” cît mai multe voturi, iar după alegeri toate angajamentele asumate în fața găgăuzilor vor fi uitate cu desăvîrșire.

”Minte din greu. Cînd se spun cele mai multe minciuni – la vînătoare, la pescuit și la alegeri. Și iată acum acest pescar a venit în Găgăuzia și încearcă să pescuiască voturi de la alegătorii din autonomie. Cred că cetățenii din Găgăuzia deja au înțeles cine și cu ce răsuflă, ce doresc cu adevărat regiunii, ce s-a făcut în acești ani în autonomie”, a spus liderul PCRM.