UN SOFER I-A DAT MITA UNUI AGENT DE PATRULARE, DUPA CARE L-A DENUNTAT LA CNA

Un angajat al Inspectoratului Național de Securitate Publică este cercetat penal pentru corupere pasivă. Polițistul a fost denunțat de un șofer care s-a plîns la CNA că a fost oprit în trafic și că i s-ar fi cerut mită.

Potrivit denunțătorului, în dimineața de sîmbătă, a fost stopat de un echipaj al INSP pentru încălcarea limitei de viteză, în apropiere de intersecția străzilor Calea Orheiului cu Ceucari. Pentru a nu-i întocmi actul de constatare și a nu-i ridica permisul de conducere, polițistul i-ar fi cerut 500 de lei. După ce i-a dat banii, bărbatul a apelat la Centrul Național Anticorupție.

În urma acțiunilor desfășurate la fața locului, în automobilul de serviciu al echipajului INSP aufost depistată o sumă de aproximativ patru mii de lei, inclusiv banii oferiți de denunțător. Pe numele agentului de circulație a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere pasivă. În prezent acesta este cercetat în stare de libertate. Dacă va fi găsit vinovat, riscă o amendă în mărime de la 1000 la 2000 de unități convenționale și privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de pînă la cinci ani.

Sursa: IPN