ULTIMA ORA: ALTE 135 DE CAZURI NOI DE INFECTARE CU NOUL CORONAVIRUS

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a prezentat informații actualizate privind starea epidemiologică în contextul COVID-19.

Alte 135 de cazuri noi de infectare cu noul tip de coronavirus au fost înregistrate astăzi în Republica Moldova.Date actualizate au fost prezentate de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale. Din numărul total de cazuri confirmate astăzi, 17 sînt în regiunea transnistreană. Un caz este de import, din Marea Britanie, restul sînt cu transmitere locală. 

Și astăzi au fost confirmate infectări în rîndul lucrătorilor medicali. Este vorba de doi medici și trei asistenți medicali. MSMPS informează despre alte șapte decese înregistrate pe parcursul zilei. Este vorba de patru bărbați și două femei din dirverse regiuni ale țării. Printre decedați este și Șeful Centrului de Sănătate a Reproducerii şi Genetică Medicală, Institutul Mamei și Copilului, medicul Mihai Strătilă. 

Acesta fost internat în stare gravă post pneumonie virală cauzată de infecția COVID-19, la data de 19 iulie, la Spitalul Clinic Republican. Ulterior a fost externat cu test negativ la prezența infecției COVID-19, pe data de 13 iulie. În total, pînă la ziua de astăzi, 14 467 persoane s-au tratat de COVID-19. 

Amintim, vineri urmează să aibă loc ședința Comisiei de Sănătate Publică, la care se va decide dacă cetățenii care revin din străinătate vor sta sau nu 14 zile în autoizolare. Bilanțul persoanelor infectate cu noul coronavirus a ajuns la 21 de mii 115 cazuri.

Sursa: sputnik.md