TURCIA A DECIS SA FINANTEZE INTEGRAL LUCRARILE DE REPARATIE A CLADIRII PRESEDINTIEI, PRECONIZATE A FI FINALIZATE PINA IN LUNA MAI 2018

Acest lucru a devenit posibil grație înțelegerilor anterioare ale Președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, cu Președintele Republicii Turcia, Recep Tayyip Erdoğan, la solicitarea lui Igor Dodon.

Despre acest subiect și alte chestiuni șeful statului a discutat la întrevederea cu viceprim-ministrul Republicii Turcia, dl Hakan Çavuşoğlu.

Părțile au convenit că ceremonia de deschidere a sediului Președinției urmează să aibă loc în cadrul vizitei oficiale a Președintelui Republicii Turcia în Moldova, care va avea loc în mai 2018, la invitația personală a președintelui Moldovei.

De asemenea, în cadrul discuțiilor Igor Dodon a apreciat semnarea Acordului în domeniul securităţii sociale, așa cum a fost solicitat de către reprezentanții diasporei moldovenești în Turcia de mai mult timp, inclusiv în cadrul vizitei președintelui la Istanbul.

Șeful statului a mulțumit pentru asistenţa financiară şi tehnică acordată RM prin intermediul Agenţiei Turce pentru Cooperare şi Coordonare, pentru implementarea mai multor proiecte în diverse domenii la nivel național, dar și cel regional, cum ar fi proiectele și programele implementate în UTA Găgăuzia și alte raioane.

”Turcia este un partener strategic pentru noi, atît pe dimensiunea bilaterală, cît și pe plan internațional”, a concluzionat Igor Dodon.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova