TURCIA A ARESTAT 21 DE PERSOANE, MAJORITATEA SUSPECTATE DE APARTENENTA LA STATUL ISLAMIC

Poliţia turcă a arestat 21 de persoane, majoritatea suspectate de apartenenţă la organizaţia jihadistă Statul Islamic, în urma unor raiduri întreprinse vineri pe teritoriul ţării, informează Reuters, preluînd o ştire a agenţiei turce Anadolu.

Trei dintre reţinuţi sînt cetăţeni străini, autorităţile suspectîndu-i că intenţionau să se alăture luptătorilor Statului Islamic în Siria.

Sub presiunea unor aliaţi din cadrul NATO, Turcia şi-a intensificat eforturile de a opri trecerea unor combatanţi străini în ţara vecină, unde să lupte alături de Statul Islamic.

Potrivit şefului guvernului de la Ankara, Ahmet Davutoglu, conflictul din Siria constituie o ameninţare majoră pentru Turcia. Mii de străini au fost opriţi să intre pe teritoriul Turciei din cauza îngrijorărilor privind securitatea ţării.

În operaţiuni simultane desfăşurate în zori la Istanbul şi în oraşul vecin Kocaeli, precum şi la Sanliurfa şi Mersin, în apropierea graniţei cu Siria, autorităţile au confiscat puşti de vînătoare şi muniţie, a mai relatat Anadolu.

Sursa: Agerpres