TREI BARBATI AU FOST RANITI SI SANTAJATI SA DEA 2 MLN DE LEI

Trei bărbați din Chișinău, cu vîrstele cuprinse între 39 și 49 de ani, au fost condamnați la închisoare după ce ar fi răpit trei bărbați și ar fi obținut prin șantaj peste două milioane de lei. Pentru faptele lor, doi dintre bărbați vor sta după gratii cîte 13 ani și opt luni, iar cel de-al treilea – 14 ani și patru luni.

Victimele sînt trei oameni de afaceri din Tiraspol, care au sosit în Chișinău pentru consultări medicale și pentru cumpărături. La întoarcerea spre casă, aceștia au fost opriți pe traseu, în localitatea Chetrosu, Anenii-Noi. Inculpații au blocat drumul, s-au dat drept polițiști, au ordonat victimelor să iasă din automobil și le-au percheziționat, sub pretextul că bărbații ar deține droguri. Ulterior, i-au încătușat, le-au pus cagule pe cap și i-au urcat în propriul autoturism. Unul dintre membrii grupului a urcat la volanul automobilului victimelor și l-a transportat într-un loc ascuns, într-o suburbie a Chișinăului.

Doi dintre bărbați au fost ținuți într-un beci, iar altul – într-o încăpere tehnică. Aceștia au fost amenințați cu pistoale și li s-a cerut bani. Între timp, infractorii le-au sechestrat actele, bunurile cumpărate în acea zi, precum și peste 13 500 de lei. Victimele au fost eliberate într-un final, dar doar după ce le-a a fost extorcată suma de 100 mii de dolari - echivalentul a peste două milioane lei. Victimele au plasat banii într-un vas din plastic pe care l-au transmis de pe malul drept al Nistrului, în regiunea orașului Bender.

Ulterior, cei trei pătimiți au anunțat forțele de ordine, care i-au reținut pe făptași și le-au investigat activitatea infracțională. Sentința pronunțată în acest caz este cu drept de atac.