STIATI CA?

  • Sticla nu se deteriorează, nu corodează, nu se pătează și nu se decolorează, astfel încît produsele din interiorul unui recipient de sticlă rămîn la fel de proaspete ca atunci cînd au fost îmbuteliate.
  • Ambalaje din sticlă pot face față ambalării în vid și etanșării la presiune înaltă, protejînd împotriva umezelii și oxigenării conținutului. Acest lucru protejează alimentele și băuturile de alterare și bacterii;
  • Conform obiectivelor stabilite de Directiva Europeană privind deșeurile, pînă în 2020 ar trebui să reciclăm 50% din deşeurile municipale (care să includă cel puțin hîrtia, metalul, plasticul și sticla).
  • Recipientele de sticlă au fost reduse în greutate cu aproximativ 40% în ultimii 30 de ani.
  • Din sticlă colorată nu se poate produce decît sticlă de aceeași culoare. Astfel, sticla incoloră este mai valoroasă, pentru că poate fi refolosită în mai multe scopuri;
  • În fiecare an se produc aproximativ 41 de miliarde de sticle si borcane.
  • În Belgia și Olanda se reciclează sticla în proporție de peste 90%.
  • În prezent, un recipient din sticlă este format în proporție de 70% din sticlă reciclată.
  •  Industria sticlei este estimată la o valoare de 75 de miliarde de dolari la nivel mondial.