SPARGATORI DE APARTAMENTE CU EXPERIENTA AU FOST RETINUTI DE POLITIE

Spărgători de locuințe cu experiență au fost reținuți de oamenii legii. Doi indivizi, originari din Bălți, au fost plasați în arest, suspectați de mai multe furturi din case, comise, atît în capitală, cît și în mai multe raioane ale țării.

Cei doi suspecți, de 26 și respectiv 39 de ani, au fost încătușați la ei acasă, la Bălți, de către polițiștii din Chișinău, împreună cu cei din orașul lor natal. Ultima infracțiune pe care ei ar fi comis-o în capitală a avut loc în luna septembrie.

Cei doi s-ar fi asigurat că proprietarii au plecat de acasă, și prin potrivire de chei au pătruns în apartament de unde au sustras mai multe bunuri, bijuterii din aur și mai multe sticle cu băuturi alcoolice. Prejudiciul estimat de către stăpînii locuinței este de 14.000 de lei.

În urma perchezițiilor, la domiciliile figuranților au fost depistate mai multe chei, șurubelnițe, telefoane mobile, dar și haine speciale, toate folosite la comiterea infracțiunilor. Acum, ambii indivizi sînt plasați în arest pentru 30 de zile și riscă pînă la șase ani de pușcărie. În prezent, oamenii legii continuă cercetările pentru a da și de urmele complicilor celor doi indivizi.