SOFERUL CARE A PROVOCAT ACCIDENTUL MORTAL LA SINGEREI S-A PREDAT POLITIEI

Șoferul care preliminar se face vinovat de accidentul de la Sîngerei, soldat cu moartea unei tinere de 23 de ani, s-a predat poliției. Accidentul s-a produs marți pe traseul dintre satul Bilicenii Noi și municipiul Bălți.

Potrivit poliției, șoferul, în vîrstă de 47 de ani, deplasîndu-se în curbă, a pierdut controlul volanului și a ieșit pe contrasens. Mașina s-a ciocnit frontal cu automobilul condus de tînăra de 23 de ani, care se deplasa regulamentar pe banda de sens opus. În urma impactului, femeia a decedat la fața locului, iar celălalt conducător, abandonînd automobilul, a părăsit locul accidentului rutier.

Ofițerul de presă al Inspectoratului de Poliție Sîngerei, Ina Moscaliuc, a declarat că șoferul este reținut. A fost inițiată o cauză penală pentru încălcarea regulilor de securitate a circulației sau de exploatare a mijloacelor de transport de către persoana care conduce mijlocul de transport, pentru care șoferul riscă pînă la șapte ani de închisoare.

O altă cauză penală a fost pornită pentru părăsirea locului accidentului rutier, faptă ce se pedepsește cu amendă, muncă neremunerată sau închisoare pînă la doi ani.

Tînăra era masterandă la Facultatea de Litere a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți.

Sursa: IPN