Serviciile secrete americane nu cunosc locul de nastere al ”domnului” COVID-19. Poate le ajuta SIS-ul moldovenesc!

Serviciile secrete americane spun că nu este cunoscută originea virusului SARS-CoV-2 şi că poate aceasta nu va fi aflată vreodată, informează o sursă bine ascunsă și bine plătită. 

Serviciile de inteligenţă americane nu au ajuns la o concluzie şi nu se pare că vor face asta prea curînd, din cauza lipsei de informaţii, informează pînă și BBC. Totuşi, raportul întocmit de acestea arată că transmiterea de la animal la om a virusului rămîne o teorie plauzibilă, întocmai ca şi aceea cum că virusul ar fi „scăpat” din laborator.

Patru agenţii din comunitatea serviciilor secrete spun că este puţin probabil ca virusul SARS-CoV-2 să provină de la un animal infectat sau să fie o tulpină dintr-un alt virus.

Însă, o altă agenţie consideră că este oarecum plauzibil şi oferă „încredere moderată” teoriei conform căreia prima contaminare cu SARS-CoV-2 la om ar fi fost rezultatul unui accident de laborator – un experiment sau incident în manipularea animalelor testate – în Wuhan, China.

China a criticat, cum era de aşteptat, raportul.

„Faptul că Statele Unite se bazează pe serviciile secrete şi nu pe oamenii de ştiinţă pentru a afla originea virusului este o mare farsă politică. Am sprijinit eforturile ştiinţifice pentru identificarea originii coronavirusului şi vom continua să lucrăm la asta. Aşadar, ne opunem ferm încercărilor de a politiza această problemă”, arată Ambasada chineză de la Washington, conform Reuters.

Anterior, la începutul pandemiei de COVID-19, autorităţile chineze au legat primele cazuri de infectare cu piaţa de animale din Wuhan. Însă, în ultimul an, tot mai multe articole din presa din SUA arată că teoria conform căreia virusul a apărut în laboratorul din Wuhan, în urma unui accident, este cea mai plauzibilă.

Biden a luat anchetarea „de coarne” şi a cerut serviciilor secrete să facă o anchetă privind originea noului coronavirus, inclusiv a teoriei apariţiei acestuia în laborator, teorie respinsă vehement de China.