SEFUL STATULUI SI PRIMA DOAMNA A TARII AU DEMARAT CAMPANIA DE INMINARE A RECHIZITELOR SCOLARE

Despre aceasta a scris pe o reţea de socializare Preşedintele R. Moldova, Igor Dodon:

“Astăzi, împreună cu Prima Doamnă a țării, Galina Dodon, am demarat campania de înmînare a ghiozdanelor și rechizitelor școlare pentru cei circa 30 000 de elevi din toată țara ce vor merge în anul curent în clasa I, lansată de Fundația de Binefacere ”Din Suflet” .

Astfel, am vizitat grădinița de copii din localitatea Gura Bîcului, (Anenii Noi), instituția preșcolară din satul Grigorievca (Căușeni) și gimnaziul din localitatea Baccealia (Căușeni), oferindu-le celor circa 70 de copii ghiozdane și rechizite școlare necesare pentru a începe procesul de studii, dar și jucării, dulciuri și fructe.

Menționez că anterior, în cadrul programului național de susținere a grădinițelor din țară, instituțiile preșcolare din satele Gura Bîcului și Grigorievca au beneficiat de suport din partea Fundației de Binefacere pentru procurarea unor computere, plăpumi, lenjerie de pat, veselă ș.a.

Sîntem bucuroși că efortul depus și darurile oferite generează emoții de bucurie și recunoștință. Am îndemnat copiii să fie sirguincioși la carte, iar cei mai buni vor primi la finele anului școlar un premiu din partea Președintelui Moldovei.

Vom fi și în continuare alături de copii pentru a le oferi condiții mai bune de educație și dezvoltare, deoarece ei sînt viitorul țării noastre.

Amintesc că Fundația de Binefacere ”Din Suflet” patronată de Prima Doamnă a țării, Galina Dodon a lansat un program național care prevede oferirea de ghiozdane și rechizite școlare pentru toți elevii din țară care vor merge în anul curent în clasa I. Anul trecut, fundația ”Din Suflet” a oferit 8000 de ghiozdane elevilor care învață la școală în ciclul primar și fac parte din familii social-vulnerabile sau familii numeroase”.