SEFUL STATULUI A SALUTAT LANSAREA UNEI PIESE MUZICALE DEDICATE MEDICILOR

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu interpretul Constantin Moscovici și compozitorul Oleg Baraliuc cu care a discutat mai multe subiecte legate de situația actuală din domeniul culturii, dar și din țară în ansamblu.

În contextul marcării Anului Lucrătorului Medical în Republica Moldova, șeful statului a apreciat înalt piesa „Îngeri cu halate albe”, lansată de artiștii moldoveni.

Igor Dodon a adus sincere mulțumiri tuturor celor implicați în crearea acestei piese care reprezintă un omagiu adus medicilor: interpreți, actori moldoveni, reprezentanți ai muzicii populare și ai muzicii ușoare, instrumentiști, ș.a.

Președintele țării a remarcat că este mândru de faptul că societatea noastră este solidară în lupta cu virusul de tip nou COVID-19.

În altă ordine de idei, interlocutorii au discutat despre participarea reprezentanților țării noastre la festivalul ,,Slaveanskii Bazar” care va avea loc în perioada 14-20 iulie la Vitebsk, Belarus. Șeful statului a menționat că la fel ca în anii precedenți, va susține participarea țării noastre la acest festival internațional de amploare.

Igor Dodon a menționat ca va depune tot efortul pentru promovarea culturii țării noastre atât pe plan național, cât și internațional.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova