SEFUL STATULUI A OFERIT DETALII DESPRE NEGOCIERILE PSRM-PDM

Șeful statului Igor Dodon a oferit în cadrul emisiunii ”Președintele răspunde” mai multe detalii despre negocierile dintre PSRM și PDM. El a specificat că se discută despre transferul unor ministere democraților.

Potrivit sursei citate, negocierile dintre PSRM și PDM cu privire la crearea unei coaliții au ajuns la etapa a doua și aceasta include discuții cu privire la asumarea responsabilității în actul de guvernare. “Discutăm despre transferul unor ministere democraților, acesta este și rostul coalițiilor. Candidaturile la funcția de ministru vor fi analizate de comun acord și se va decide dacă ele sînt potrivite pentru echipa primului-ministru Chicu sau nu”, a notat președintele.

Igor Dodon a declarat că, de data aceasta, PSRM nu va accepta condițiile care au fost impuse, vara trecută, de Blocul ACUM. ”Le-a fost dată funcția de premier și tot Guvernul. Aceasta nu se va întîmpla. Premier va rămîne Ion Chicu, iar președintele Parlamentului - Zinaida Greceanîi”, a spus președintele.

Șeful statului a reiterat că un guvern minoritar nu poate activa mult timp fără susținerea unei majorități parlamentare. ”În aceste condiții apar două soluții: majoritate parlamentară sau alegeri anticipate. Alegerile parlamentare anticipate, la fel, sînt o soluție, dar în această situație, mai ales în condițiile crizei coronavirusului, vor fi 5-6 luni de instabilitate. Va fi un haos total. Alegerile anticipate generează instabilitate și cheltuieli suplimentare de 80 milioane de lei”, a conchis Dodon.

Președintele a menționat că PSRM este gata să se așeze din nou la masa de discuții cu Blocul ACUM, însă ultimii au declarat deja că pledează pentru anticipate.

Sursa: Moldpres