SEFA STATULUI A AVUT O INTREVEDERE CU DIRECTORUL GENERAL AL AGENTIEI FRANCEZE DE DEZVOLTARE, REMY RIOUX

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit ieri, în marja vizitei de lucru la Paris, cu Directorul General al Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD), Rémy Rioux. Șefa statului a salutat deschiderea, în acest an, a oficiului AFD la Chișinău și suportul acordat de Agenție pentru mai multe sectoare-cheie din țară.

În special, Președinta Maia Sandu a mulțumit pentru asistența financiară de 15 milioane de euro, acordată în acest an pentru a acoperi necesitățile bugetului în domeniul social, sănătate și educație, precum și pentru cele 60 de milioane ce vor veni pînă la final de 2022, fiind utilizate pentru sectorul feroviar și cel al energiei regenerabile. La fel, Președinta Maia Sandu a menționat sprijinul oferit de AFD la modernizarea infrastructurii energetice, ceea ce ne va permite să aliniem rețeaua „Moldelectrica” la standardele europene, și suportul oferit de Agenție Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale pentru modernizarea sectorului feroviar, inclusiv restructurarea ÎS „Calea Ferată din Moldova”.

În ceea ce privește dezvoltarea durabilă a țării, AFD va continua să ofere sprijin prin realizarea proiectelor în trei domenii-cheie: crearea interconexiunilor electrice și eficiența energetică a clădirilor; reîmpădurirea și irigarea; modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare.

Sursa: presedinte.md