SE REINSTITUIE MASURA CARANTINEI LA INTRAREA PE TERITORIUL ROMANIEI

Din 21 iulie , s-a reinstituit măsura carantinei pentru persoanele care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat. În lista actualizată de Institutul Național de Sănătate Publică, se află şi Republica Moldova, transmite IPN citînd un comunicat de presă al Ambasadei României la Chișinău.

Cetățenii Republicii Moldova, ca și ai altor state, care nu se încadrează în categoriile de excepție, nu au dreptul de a intra pe teritoriul României. Toate persoanele care tranzitează România și nu prezintă simptomatologie specifică infecției cu noul coronavirus, indiferent de țara de proveniență sau destinație, sînt exceptate de la măsura izolării.

Pentru situații deosebite care vizează participarea la evenimente familiale legate de naștere, căsătorie sau deces, deplasări pentru intervenții/tratamente medicale în cazuri care nu suportă amînare (spre exemplu: afecțiuni oncologice, insuficiență renală cronică - în program de hemodializă), preschimbare documente de identitate, părăsirea țării ș.a., poate fi analizată suspendarea temporară a măsurii de carantină, suspendare care se dispune prin decizie cu caracter individual, emisă de Direcția de Sănătate Publică teritorială.

Ambasada României la Chișinău recomandă tuturor persoanelor să se informeze permanent doar din surse oficiale cu privire la intrarea și șederea pe teritoriul României, înainte de începerea călătoriei tocmai pentru a evita deplasarea pînă în punctul de trecere al frontierei și refuzul intrării.

Sursa: IPN