SAPTE MOLDOVENI AU FOST TESTATI LA PREZENTA CORONAVIRUS DE TIP NOU

Șapte persoane, dintre care șase sosite din Italia, iar una din Coreea, au fost testate la prezența coronavirus de tip nou. Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale informează că probele prelevate și transmise pentru testare au arătat rezultatele negative.

Potrivit MSMPS, cele șapte persoane, inclusiv o femeie din Strășeni, recent sosită din Italia, au prezentat simptome asociate infecției cauzate de Coronavirusul de tip nou, atunci cînd s-au adresat la medic.

Autoritățile din Republica Moldova au constatat la începutul săptămînii un grad crescut de alertă privind situația epidemiologică prin infecția cu coronavirusul de tip nou (COVIS-19) și au declarat cod galben la nivel național, în condițiile în care există un posibil risc de declanșare a urgenței de sănătate publică, avînd în vedere că în Italia, țară în care sînt mulți moldoveni, se constata o creștere a cazurilor de îmbolnăvire. În Italia joi, 27 februarie, bilanțul epidemiei a ajuns la 17 decese, peste 650 de persoane infectate și aproape 50 vindecate.

Potrivit datelor din 27 februarie, la nivel mondial sînt peste 80 de mii de cazuri confirmate de îmbolnăvire cu COVID-19, iar numărul deceselor ajunge la trei mii.

Sursa: IPN