REACTIA DIRECTORULUI COMPANIEI PRIVIND ECHIPAMENTUL TRANSPORTAT IN POLONIA

Lotul de echipament care a fost exportat în Polonia a fost confecționat la o fabrică de textile din municipiul Bălți. Directorul executiv al companiei, Andrian Țeruș, susține că nu este vorba de echipament medical de protecție, ci de combinezoane de uz general, de unică folosință, care nu sînt sterile și care nu intră în categoria produselor pentru care statul a aplicat interdicții la export. Acesta mai spune că a găsit singur clienți în afara țării, pentru a exporta marfa, deoarece compania a ajuns în impas și trebuie să facă față crizei.

„Înțeleg agitația care s-a format în contextul epidemiei de COVID-19, dar acestea nu sînt echipamente de protecție medicale, ci de uz general, care pot fi folosite în diverse domenii, de la dezinfectări pînă la munca în saloane auto. Noi avem un singur tip de produs, care este o husă din polipropilen și se îmbracă deasupra hainelor și este impermeabilă. Un fel de combinezoane de unică folosință care se aruncă după ce se fac anumite operațiuni. Nu sînt sterile, lucru care se indică direct pe ambalaj. Dacă ele pot fi folosite acum în activități de dezinfectare este foarte bine”, a explicat Andrian Țeruș, solicitat de TV8.

Directorul companiei mai spune că recent a fost relansată producerea, care a stagnat mai mult de jumătate de an. Acesta dă asigurări că este gata să livreze astfel de combinezoane și pe piața internă, dacă ele vor fi solicitate și în cantitatea în care va fi necesar. Primul lot de o mie de unități va fi livrat chiar mîine, ca donație, pentru instituțiile medicale, conform unei înțelegeri pe care a avut-o anterior cu autoritățile din țară.

Sursa: IPN