PRIMA PARTE A AJUTORULUI UMANITAR DIN CHINA A AJUNS IN TARA NOASTRA

Președintele Igor Dodon, împreună cu ministrul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu și Ambasadorul Republicii Populare Chineze în Republica Moldova, Zhang Yinghong au participat la ceremonia de primire a lotului de asistență umanitară, oferite țării noastre de guvernul Republicii Populare Chineze.

Șeful statului a adus sincere mulțumiri partenerilor chinezi pentru sprijinul atît de necesar în perioada de criză, acordat Republicii Moldova, precum și autorităților ucrainene care au asigurat ca marfa să ajungă de la aeroportul de la Kiev la destinație.

Amintim că ajutorul umanitar include un volum de circa 3 tone de măști și costume medicale de protecție, termometre cu infraroșu, ecrane/ochelari medicali, mănuși chirurgicale, butoșei (bahile) și alte echipamente de protecție.

Echipamentele de protecție vor fi distribuite începînd de astăzi în toate instituțiile medicale care tratează pacienții cu COVID-19. Pe data de 15 aprilie urmează să ajungă în țară un alt lot de echipamente de protecție, teste, medicamente și consumabile.