PRESEDINTELE TARII A ADRESAT UN MESAJ DE FELICITARE CU PRILEJUL SARBATORII ULTIMULUI SUNET

În școlile Moldovei a răsunat „Ultimul sunet”, care a vestit încheierea anului de studii 2018-2019. Cu acest frumos prilej, Președintele țării, Igor Dodon, a adresat felicitări tuturor celor implicați în procesul educațional – profesori, elevi, părinți.

Șeful statului a ținut să remarce că sunetul clopoțelului a dat start atît vacanței multașteptate, cît și unei perioade cu emoții pentru absolvenți. Totodată, Igor Dodon le-a urat celor care sînt în pragul BAC-ului sau al altor examene, să-și depășească trăirile și să mizeze pe ceea ce au acumulat de-a lungul anilor de școală. De asemenea, Președintele și-a exprimat siguranța că potențialul de care dispune tînăra generație a Moldovei, valorificat eficient, va contribui la bunăstarea societății noastre.

Menționăm, că în acest an, ca și în anii precedenți, cei mai sîrguincioși elevi din satul natal al șefului statului, Sadova, și din satul de baștină al mamei sale - Căpriana, au fost premiați cu diplome ale Președintelui Republicii Moldova și premii bănești. În context, Igor Dodon a specificat că intenționează să implementeze această practică în toate instituțiile de învățămînt din țară, motivîndu-i pe elevi să obțină succese remarcabile la învățătură.

De asemenea, șeful statului a anunțat că, la finele lunii iunie, 200 cei mai buni absolvenți din toată țara vor fi invitați la Președinție unde le va fi înmînată Diploma de Onoare a Președintelui Republicii Moldova.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova