PRESEDINTELE R. MOLDOVA A PARTICIPAT LA LITURGHIA DE LA CATEDRALA „NASTEREA DOMNULUI”

Cu prilejul sărbătorii ”Sfîntul Ierarh Nicolae Făcătorul de Minuni” Igor Dodon a participat la Liturghia de la Catedrala „Nașterea Domnului”.

”Sfîntul Nicolae este unul dintre cei mai veneraţi sfinţi ai Bisericii Ortodoxe. Atunci cînd trecem prin necazuri şi greutăți, înaintăm rugăciuni către Sfîntul Nicolae. Din timpuri străvechi, Sfîntul Nicolae a fost cinstit în mod special pe pămîntul Moldovei. Marele Domnitor Ştefan cel Mare a ridicat, în cinstea Sfîntului Nicolae, una dintre cele mai frumoase biserici din Iaşi, care s-a păstrat pînă în zilele noastre”, a menționat Igor Dodon.

Șeful statului a subliniat că Sfîntul Nicolae Făcătorul de Minuni este și ocrotitorul casei şi al familiei sale. Acest prenume l-a purtat tatăl său, iar unul dintre feciori îşi sărbătorește astăzi onomastică, întrucît poartă, la rîndul său, acest prenume.

Igor Dodon a adresat sincere felicitări tuturor creștinilor cu prilejul sărbătorii Sfîntului Nicolae. În mod special, i-a felicitat pe toți cei care poartă prenumele Nicolae şi pe cei care au primit Taina Sfîntului Botez cu acest prenume, precum și pe toți gospodarii care astăzi sărbătoresc Hramul casei.

Igor Dodon le-a dorit tuturor locuitorilor ţării noastre pace, prosperitate, căldură sufletească şi sărbători fericite!

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova