PRESEDINTELE PACE, ASTEPTAT VINERI LA PROCURATURA

Președintele Partidului Acasă Construim Europa, Gheorghe Cavcaliuc, a fost repetat citat la Procuratura raionului Sîngerei pentru vineri, 16 iulie, ora 10.00, pentru a fi pus sub învinuire și informat despre finalizarea urmăririi penale cu trimiterea în judecată a dosarului „verde de briliant”, transmite IPN cu refrrire la un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

Potrivit materialelor, liderul PACE este acuzat de „huliganism comis de două sau mai multe persoane” și „chemarea la săvîrșirea actelor de violență împotriva persoanelor”. Împreună cu alți patru colegi de-ai săi, urmează să răspundă în fața legii.

Fiind anterior citat în fața procurorilor, Gheorghe Cavcaliuc a refuzat să se prezinte la Procuratură, motivînd că s-a înregistrat în cursa electorală în calitate de candidat la funcția de deputat. Conform art.51 din Codul Electoral, liderul PACE a solicitat suspendarea tuturor activităților procesuale în privința sa, pînă la finalizarea alegerilor. Odată încheiat procesul electoral, președintele partidului nu mai poate beneficia de garanțiile Codului Electoral, precizează Procuratura Generală în comunicat.

Acțiunile de urmărire penală au loc în contextul investigațiilor pe cazul incidentului din 6 aprilie anul curent, cînd mai mulți membri ai partidului PACE l-au stropit cu verde de briliant pe vicepreședintele raionului Sîngerei, ultimul avînd nevoie de spitalizare.

Pentru aceste acțiuni, legislația prevede amendă sau închisoare pînă la cinci ani.

Solicitată de IPN, Victoria Kriukova, responsabilă de relații cu presa la Partidul Acasă Construim Europa, a precizat că Gheorghe Cavcaliuc va veni mai tîrziu cu o reacție la acest subiect.

Sursa: IPN