PRESEDINTELE IGOR DODON A EFECTUAT O VIZITA DE LUCRU IN RAIONUL SINGEREI

Șeful statului a vizitat Spitalul raional din Sîngerei

Președintele Republicii Moldova a vizitat Spitalul raional din Sîngerei, unde în prezent se tratează 10 pacienți infectați cu coronavirus. Instituția medicală este prevăzută pentru 65 de paturi și este divizată în opt secții.

Șeful statului a felicitat personalul spitalului cu ocazia Anului lucrătorului medical care este marcat în țară, dar și cu prilejul primei majorări a salariilor (de la 1 septembrie) cu 30%. Igor Dodon a înmânat Diplomele de Onoare ale Președintelui Republicii Moldova celor 14 cei mai buni lucrători ai instituției.

 

Președintele țării a vizitat familia Lomacenco din satul Mărinești, comuna Sângereii Noi

În satul Mărinești, comuna Sângereii Noi, Președintele Republicii Moldova a vizitat familia Lomacenco, unde părinții educă 14 copii - 2 fete și 12 băieți.

Vasile și Liliana Lomacenco au trecut prin momente grele după ce un incendiu recent le-a mistuit mansarda și acoperișul casei. Familia s-a mobilizat și a găsit forțe să demareze lucrările de reparație a casei.

Pentru a sprijini această familie frumoasă în momentele de grea încercare și pentru a-i susține în depășirea problemelor cu care se confruntă, Igor Dodon a lansat o campanie de colectare de fonduri, datorită căreia s-a reușit de procurat familiei Lomacenco o mașină de spălat, mobilier, rechizite școlare și alte lucruri de primă necesitate pe care astăzi le-a oferit cu drag.

Șeful statului le-a dorit tuturor sănătate și curaj, asigurându-i de faptul că pot miza pe sprijinul său și în viitor.

 

Șeful statului a inspectat lucrările de reabilitare a segmentului de drum R6

În continuarea vizitei de lucru la nordul Moldovei, Președintele țării, Igor Dodon, a inspectat lucrările de reabilitare a segmentului de drum R6 Chișinău – Orhei – Bălți.

Segmentul de 30 km de șosea este reparat de către o companie din Turcia, din sursele Băncii Europene de Reconstrucție și Dezvoltare, valoarea contractului constituind 36 milioane de euro. Reabilitarea drumului a fost inițiată în luna martie curent și trebuie să se finalizeze în luna martie 2022. Până în prezent sînt efectuate circa un sfert din lucrările preconizate.

 

Igor Dodon a luat cunoștință cu activitatea Incubatorului de Afaceri din raionul Sîngerei

Președintele Republicii Moldova a luat cunoștință cu activitatea Incubatorului de Afaceri din raionul Sîngerei. Acesta a fost creat în anul 2013 și este câștigătorul celui de-al 5-lea concurs „Incubatorul de Afaceri al Anului”, organizat de Organizația pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici și Mijlocii (ODIMM) și Rețeaua Incubatoarelor de Afaceri din Republica Moldova (RIAM).

Șeful statului a avut o discuție cu tinerii antreprenori care i-au adus la cunoștință problemele, constrângerile pe care le întâmpină și le-a promis asistență în acest sens. Igor Dodon a menționat faptul că în această perioadă dificilă, susținerea agenților economici, inclusiv a businessului mic și mijlociu, este unul dintre obiectivele principale ale conducerii țării.

 

Șeful statului a oferit Ordinul Republicii la doi veterani din raionul Sîngerei

În raionul Sîngerei, Președintele Republicii Moldova a vizitat doi veterani ai Marelui Război pentru Apărarea Patriei.

Inițial Igor Dodon a mers la veteranul Eremciuc Alexei din satul Grigorăuca, care a împlinit onorabila vârstă de 96 de ani. Pe parcursul vieții a crescut 6 copii, iar acum se bucură de cei 12 nepoți. Pentru vitejia manifestată în perioada Marelui Război, Eremciuc Alexei a fost decorat cu numeroase medalii.

Ulterior, Igor Dodon l-a vizitat pe Cucoș Grigore din satul Copăceni care în anul curent a sărbătorit împlinirea celor 96 de ani. A crescut cu multă dragoste 9 copii, iar acum se mândrește cu cei 28 de nepoți și 21 strănepoți. Cucoș Grigore a participat la mai multe lupte și a fost decorat cu numeroase distincții.

Președintele țării a adresat ambilor veterani sincere felicitări și le-a înmînat cea mai înaltă distincție a țării noastre – Ordinul Republicii. Șeful statului le-a urat mulți ani, sănătate și bunăstare.

 

Președintele Republicii Moldova a vizitat liceul teoretic „Alexandru Agapie” din satul Pepeni, raionul Sîngerei

În satul Pepeni, raionul Sîngerei, Igor Dodon, a vizitat liceul teoretic „Alexandru Agapie”, care a fost construit în anul 1867. Aici învață peste 800 de copii, activează 64 de pedagogi. Recent, clădirea instituției a fost reparată datorită sprijinului acordat de Banca Mondială. Șeful statului a înmânat profesorilor Diplomele de Onoare ale Președintelui și le-a comunicat despre inițiativa sa de a dubla salariile tuturor cadrelor didactice din Moldova în anul viitor.

În continuare, Igor Dodon a mers la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, care necesită un sprijin financiar pentru reparația drumului spre cimitir. Președintele țării a menționat că va identifica posibilitatea de a soluționa această problemă. „Împreună ne-am rugat pentru pace în țara noastră și bunăstarea oamenilor”, a remarcat șeful statului.

 

Igor Dodon a vizitat două întreprinderi agricole din raionul Sîngerei

Președintele Republicii Moldova a vizitat două întreprinderi agricole. Prima este „AGRO” din satul Copăceni, unde, pe o suprafață de 1800 ha se cultivă floarea soarelui, porumb și rapiță. În această vară, s-au recoltat 80 de tone de floarea soarelui. Gospodăria dispune de tehnica agricolă necesară, inclusiv tractoare.

În satul Pepeni, Igor Dodon a vizitat SRL „Accesal Grup”, unde sînt angajate 30 de persoane. Aici a fost construită o încăpere frigorifică spațioasă pentru păstrarea fructelor și legumelor, cu capacitatea de 1600 de tone. În prezent, la această întreprindere sînt păstrate mere și struguri, producția fiind exportată în Rusia, Belarus, România, Danemarca, Norvegia.

Șeful statului a discutat cu fermierii, le-a comunicat faptul că Guvernul a aprobat un program amplu de susținere a agriculturii și în primul rând a întreprinderilor afectate de seceta severă.

 

Șeful statului a avut o întrevedere cu locuitorii satului Romanovca din raionul Sîngerei

Pe finalul zilei de 10 august, Președintele țării, Igor Dodon, a avut o întrevedere cu locuitorii satului Romanovca, raionul Sîngerei, care i-au relatat problemele cu care ei se confruntă. În mod special, șeful statului a fost rugat să contribuie la rezolvarea chestiunii legate de aprovizionarea cu apă.

Igor Dodon a dat asigurări că va identifica soluții în acest sens. De asemenea, interlocutorii au vorbit despre problemele sociale, reabilitarea drumurilor și despre multe altele.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova

01.05.24 - 00:04
01.05.24 - 00:12
01.05.24 - 00:11
01.05.24 - 00:07
01.05.24 - 00:06
02.05.24 - 01:12
02.05.24 - 01:15
02.05.24 - 13:35
02.05.24 - 13:34
02.05.24 - 13:36
02.05.24 - 13:33
02.05.24 - 13:32
02.05.24 - 13:37
03.05.24 - 00:16
03.05.24 - 00:18