PRESEDINTA MAIA SANDU S-A INTILNIT CU DIRECTOAREA EXECUTIVA UNICEF, CATHERINE RUSSELL

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, s-a întîlnit cu directoarea executivă a UNICEF, Catherine Russell, care efectuează o vizită de lucru în regiune. Oficialele au discutat despre proiectele sociale și educaționale desfășurate în țara noastră de UNICEF, precum și despre situația copiilor refugiați la noi din Ucraina.

Șefa statului a mulțumit reprezentantei UNICEF pentru contribuția adusă de agenția ONU la îmbunătățirea condițiilor de viață și de studii ale copiilor din Moldova, și pentru sprijinul oferit pe durata pandemiei de Covid-19. Cu referire la copiii din familiile ucrainene care se află în țara noastră din cauza războiului, doamna Maia Sandu a menționat că este nevoie de eforturi comune și de sprijin internațional continuu pentru a asigura accesul lor la servicii sociale, de sănătate și educaționale.

Interlocutoarele au vorbit și despre cooperarea bilaterală în domeniul educației. Președinta Maia Sandu și-a reafirmat susținerea pentru reforma educației din Moldova, pentru a putea oferi fiecărui copil și tînăr șansa la studii de calitate.

Sursa: presedinte.md