PRESEDINTA MAIA SANDU A TRANSMIS UN MESAJ DE FELICITARE DE ZIUA NATIONALA A ROMANIEI

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a transmis astăzi, cu prilejul Zilei Naționale a României, un mesaj de felicitare adresat tuturor românilor. „De 1 Decembrie, este o bucurie să sărbătorim împreună România. Să simțim recunoștință față de lucrurile bune făcute de români acasă și pretutindeni în lume, și să împărtășim de ce iubim România”, a declarat șefa statului în mesajul adresat la recepția organizată marți, 29 noiembrie, de Ambasada Românei la Chișinău.

Președinta Maia Sandu a menționat că România este iubită în Republica Moldova pentru multe lucruri, dar mai ales pentru umărul pe care ne putem baza atunci cînd ne este greu și pentru ajutorul imens și necondiționat oferit cetățenilor noștri. „România este iubită pentru limba română, în care am crescut ca într-o casă părintească, și pentru istoria comună - o istorie a curajului și a luptei pentru libertate”, a mai spus Președinta Maia Sandu.

Șefa statului a mulțumit României și pentru susținerea puternică acordată țării noastre în procesul de aderare la Uniunea Europeană. „Moldova privește către România cu recunoștință și speranță. Avem încrederea că mergem pe calea cea bună și că vom reuși să aducem Europa acasă la noi, inclusiv cu ajutorul României. Și pe o parte, și pe cealaltă a Prutului, oamenii își doresc să trăiască în pace și libertate, într-o casă europeană comună prosperă. Mulțumim României că ne rămîne aproape”, a mai spus Președinta Maia Sandu în mesajul său.

Sursa: presedinte.md