PREȘEDINTA MAIA SANDU A PARTICIPAT LA MITINGUL DE COMEMORARE A VICTIMELOR HOLOCAUSTULUI

Șefa statului a participat la evenimentul organizat astăzi în memoria celor șase milioane de victime ale Holocaustului - o tragedie nu doar a unei națiuni aparte, ci a întregii umanități. Numai în regiunea noastră și-au pierdut viața peste 300 de mii de evrei, rromi și oameni din alte grupuri.

„Din păcate, lecția Holocaustului încă nu a fost învățată. Și astăzi, ca și optzeci de ani în urmă, sînt oameni care neagă realitățile. Oameni care, dintr-un ciudat și fals instinct al autoconservării, din cauza unui soi de surzenie socială, preferă să creadă că nimic nu s-a întîmplat atunci, că nimic nu se întîmplă acum”, a spus președinta Maia Sandu.

Șefa statului a mai punctat că astăzi, mai mult ca oricînd, este nevoie de un vot comun contra răului. „Trebuie să spunem un NU hotărît extremismului, dezinformării, instigării la ură. Ne alăturăm campaniei globale #WeRemember de combatere a antisemitismului, intoleranței și xenofobiei pentru a nu permite urii să prindă rădăcini în țara noastră. Lecțiile trecutului trebuie învățate. Veșnică amintire victimelor Holocaustului și pace nouă, tuturor!”, a conchis șefa statului.

Sursa: presedinte.md