PG, DESPRE DECLARATIILE LUI RIZEA REFERITOR LA DECESELE LUI BUTMALAI, LUNCASU SI SALEMI

Procuratura Generală precizează că declarațiile fostului deputat român, Cristian Rizea, nu sînt de natură să contribuie la reluarea urmăririi penale în cazul deceselor lui Ion Butmalai, Iurie Luncașu și Saro Salemi. Precizările vin în contextul audierii lui Rizea pe 14 și 19 mai, urmare a declarațiilor făcute de acesta în cadrul unei emisiuni televizate, precum că fostul deputat Butmalai, dar și oamenii de afaceri, Luncașu și Salemi, ar fi fost asasinați, transmite IPN.

„În cadrul audierilor acesta nu a prezentat detalii care ar impune reluarea urmăririi penale în cazurile în care apar fapte noi sau recent descoperite, despre care autoritatea investigatoare nu ar avea cunoștință și care ar fi de natură să afecteze soluțiile adoptate anterior. În concret, fostul deputat a declarat procurorilor că nu deține date concrete ce ar indica la asasinarea celor trei persoane, iar concluziile sale cu privire la „asasinate” au fost deduse intuitiv, din informațiile stradale sau din surse media, deschise publicului larg”, se arată într-un comunicat de presă al Procuraturii.

În cazul în care sînt persoane care dețin informații cu impact pentru dosarele vizate, se pot adresa la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale cu solicitarea de a fi audiate.

Sursa: IPN