PESTE 100 DE VINURI DE CASA VOR PUTEA FI DEGUSTATE LA FESTIVALUL „POLOBOCUL DE AUR”

Festivalul Polobocul de aur, organizat în premieră de Camera de Comerţ şi Industrie pe 25 aprilie, îşi va deschide porţile începînd cu orele 10.00 şi va cuprinde evoluţia ansamblurilor folclorice din regiunea Codrilor, activităţi de teatru gastronomic cu participarea personalităţilor din viaţa publică, mai multe concursuri gastronomice între gospodinele din regiune, dar şi concursuri distractive de asamblare şi de rostogolire a butoaielor.

Principala atracţie a Festivalului, care se va desfăşura în localitatea Răciula, raionul Călăraşi, o va constitui, evident, standul celor 40 de producători de vin de casă care au participat la concursul „Polobocul de aur” şi care vor expune spre degustare peste 100 de vinuri artizanale. În baza biletelor procurate de pe Iticket.md sau la intrare, vizitatorii vor a avea dreptul de intrare şi participare la toate evenimentele din cadrul programului pe parcursul întregii zile.

La orele 14, pe scena principală, va avea loc ceremonia de premiere a învingătorilor concursului „Polobocul de aur 2015” şi „Preferinţele consumatorilor”. Învingătorii concursului „Polobocul de aur” organizat de CCI de 12 ani, au fost selectaţi de un juriu profesionist, iar consumatorii vor putea vota pentru vinul preferat cu tichetele speciale încorporate în biletele de intrare la Festival.

Atmosfera de sărbătoare va fi asigurată de ansambluri folclorice din regiunea Codrilor şi un concert cu Pavel Stratan.

Atît vizitatorii, cît şi producătorii de vin vor putea participa gratuit la două master class-uri în producerea vinului de casă, organizate de Oficiul naţional al Viei şi Vinului şi Asociaţia micilor producători de vin din Moldova. Master class-urile vor cuprinde informaţii despre selecţia strugurilor pentru vin, procedurile şi etapele de fermentare, conservarea vinului, standardizarea calităţii vinului şi descrierea cadrului legal pentru înfiinţarea unei entităţi comerciale. De asemenea, va fi aranjată şi o mini expoziţie a utilajului pentru producerea vinului.

La standul Asociaţiei Naţionale pentru Turism Rural, Ecologic şi Cultural vor fi oferite consultări individuale privind dezvoltarea propriei afaceri turistice rurale, dar şi un seminar specializat privind „Modalităţile de înregistrare şi deschidere a unei pensiuni rurale”.

În cadrul tîrgului meşterilor populari din regiunea Codrilor, care cuprinde raioanele Călăraşi, Ungheni şi Nisporeni, vor fi organizate master class-uri în olărit, împletit în lozie şi dogărit. Pe parcursul zilei, operatorii turistici vor oferi tururi la cele patru mănăstiri aflate la doar cîţiva kilometri distanţă de Răciula, inclusiv Mănăstirea Răciula, Frumoasa, Hîrjauca, Hîrbovăţ, pensiunile Casa mierii sau Casa părintească.