PERSOANA CARE A STAT LINGA FEMEIA CU VIRUSUL COVID-19 NU A FOST INFECTATA

Pasagerul, care a stat în avion aproape de femeia infectată cu noul tip de coronavirus, nu a fost infectat. Declarațiile au fost făcute de către directorul Agenției de Sănătate Publică, Nicolae Furtună, în cadrul unei conferințe de presă, după ședința Punctului Focal Național. „Una din persoanele examinate a fost şi pasagerul care a stat în preajma bolnavei și e cu rezultat negativ. Aici vreau să fac precizări: chiar dacă prezintă rezultat negativ, nu înseamnă că întrerupem orice relație cu ea și punem punct. Ea se va afla în continuare la monitorizarea medicului de familie.”, a spus Nicolae Furtună.

Furtună a mai spus că cei care au simptome ale coronavirusului pot fi izolaţi și la domiciliu, nu doar în spital, conform normelor internaționale și prevederilor OMS.

Totodată, ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, a declarat că au fost identificate toate 44 de persoane care au stat în nemijlocita apropiere cu pacienta. Oamenii au fost informați de situația creată și despre obligativitatea de a se autoizola.