Șoferi de microbuze care nu știu că intră în grevă în zilele de 27, 28 și 29 Februarie

Mihai CONȚIU

Conjunctural, de fapt inevitabil, cunosc mulți șoferi de curse cu microbuze pe rutele Chișinău…. Nu voi nominaliza localitățile de destinație din motive lesne de înțeles. În seara zilei de Vineri, 23 Februarie, i-am întrebat pe cîțiva dacă vor avea de pierdut, financiar, din pricina participării la greva națională anunțată pentru zilele de 27, 28 și 29 Februarie. Răspunsurile lor m-au năucit: ”Care grevă?”

Vă reamintim că, în ziua de 21 Februarie, deci cu două zile mai devreme de cînd am vorbit eu cu șoferii respectivi, ”Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) a anunțat trei zile de grevă națională în transportul public. Astfel, pe 27, 28 și 29 Februarie, toate rutele raionale și interraionale vor fi suspendate”.

Astfel, am constatat că nu APOTA i-a informat pe acei șoferi că vor intra în grevă, ci eu. De tot rîsul-plînsul!

Printre altele, șoferii cu care am discutat mi-au spus că șefii lor îi sună în ultima clipă ca să le ordone să iasă la proteste sau greve, că totul este ”coordonat politic” și cu ”recompense bănești generoase”, pentru șefi, se înțelege. Oare la fel este și în cazul fermierilor?

Scriu asta ca să vă faceți o firimitură de idee despre cum stă treaba cu protestele la moldoveni!