ODNOSTALCO CATRE OPOZITIE: VA INDEMN SA FITI MAI RESPONSABILI, LUCRATI PENTRU OAMENI, NU IMPOTRIVA LOR!

Deputatul PSRM Vladimir Odnostalco a îndemnat deputații din Blocul ACUM să înceteze să manipuleze opinia publică și să nu speculeze pe marginea indexării semi-anuale a pensiilor. Potrivit parlamentarului, documentul este o premieră pentru sistemul de pensii din Moldova.

Odnostalco le-a amintit deputaților din Blocul ACUM că Guvernul Sandu, timp de cinci luni, nu a elaborat nici un proiect de lege în susținerea pensionarilor.

”Guvernul de astăzi face pași concreți. Poate nu atît de mari, dar necesari. Fostul Guvern nu a făcut nimic. A distrus sistemul social, medical. Nu a înfăptuit nici o reformă, au fost doar propuneri. A fost un Guvern de ONG-iști care și-a completat CV-urile cu o funcție în Guvern, ca atunci cînd vor merge în proiectele internaționale să ceară salarii mai mari”, a declarat deputatul PSRM.

Odnostalco i-a îndemnat pe deputații din opoziție să se gîndească la oameni și să nu se ocupe cu fariseismul: ”Oamenii salută această inițiativă și așteaptă ca Parlamentul să o voteze, ca legea să intre în vigoare cît de curînd”.

Deputatul a explicat că indexarea va avea loc concomitent cu schimbarea prețurilor și nu peste un an.