O PATRIME DINTRE LOCUITORII CAPITALEI S-AU VACCINAT CONTRA COVID-19

25 la sută dintre locuitorii municipiului Chișinău s-au vaccinat împotriva noului coronavirus. În capitală se atestă o dimamică bună a imunizării, dar cifrele sînt încă modeste. 32 de pacienți cu virusul SARS-CoV-2 sînt spitalizați, iar trei femei însărcinate, internate la maternitatea nr.1 din capitală, sînt suspecte la COVID-19, a menționat astăzi Boris Gîlca, șef-adjunct al Direcției generale asistență socială și sănătate a Primăriei de Chișinău, la ședința săptămînală a serviciilor municipale.

Potrivit lui Boris Gîlca, în municipiul Chișinău activează 70 de puncte de vaccinare, cu un regim șapte zile din șapte. Echipele mobile de vaccinare pot fi solicitate prin intermediul medicului de familie, la domiciliul persoanelor cu dizabilități, precum și pentru imunizarea la locul de muncă. În săptămîna curentă vor sosi noi loturi de vaccinuri.

Persoanele care s-au vaccinat la 26 mai la maratonul de la Palatul Republicii, cu Sputnik-V, sîmbătă, 17 iulie, se vor vaccina cu a doua doză de ser, la fel la Palatul Republicii, a subliniat Boris Gîlca.

Sursa: IPN