O femeie cu doua utere a nascut gemeni, fiecare dezvoltindu-se separat in cite un uter. Oare si sotul ei are doua…?

O femeie din Israel cu două utere (didelfie) a adus pe lume gemeni, fiecare dintre copii dezvoltîndu-se separat, în cîte un uter, conform unui anunţ făcut Joi de spitalul Ichilov din Telv Aviv, relatează publicația Haaretz.

Mama gemenilor s-a născut cu două utere, o condiţie cunoscută drept „uterus didelphys” (didelfie). În cazul său, unul dintre utere este divizat pe mijloc, precizează un comunicat al spitalului. În astfel de circumstanţe, este foarte rar ca o mamă să nască gemeni. Conform medicilor, acest tip special de sarcină are o probabilitate de 1 la 1 milion.

Gemenii, un băiat şi o fetiţă, s-au „întîlnit” pentru prima oară abia după naştere.

Femeia în vîrstă de 31 de ani a fost monitorizată cu atenţie în perioada de sarcină şi a născut prin cezariană la 35 de săptămîni. Ea a aflat că s-a născut cu didelfie abia cînd avea 20 de ani.

Înainte să rămînă însărcinată, femeia a povestit că se temea ca nu cumva fetusul să crească în uterul drept, care este mai mic în cazul ei. Însă lucrurile au decurs cu totul altfel decît şi-a imaginat ea. „La primul control al sarcinii, medicul aproape că a leşinat. A avut nevoie de 10 minute să-mi spună că am cîte un embrion în fiecare uter”, a relatat ea.

Mama a mărturisit că și-a făcut mari griji în timpul sarcinii, dar acum este încîntată. „Gemenii  sunt drăguți, sunt grozavi și sunt sigură că vor fi cei mai buni frați și prieteni, chiar dacă abia s-au cunoscut”, a declarat ea.

Curios ni se pare faptul că nici spitalul și nici sursa amintită nu au mers cu investigațiile pînă la capăt. Dacă citiți cu atenție știrea, este imposibil să nu vă gîndiți că, cel mai probabil, și soțul femeii are două…