O ALTĂ BUBUITURĂ RUSEASCĂ ASUPRA MOLDOVEI

Proiectul ”Voluntarii Eurasiei” – încă o operațiune a Kremlinului!

Autor: Mihai CONȚIU

Din start, vă invit să citiți, cu atenție, cîteva puncte dintr-un nou proiect rusesc declanșat împotriva Republicii Moldova, iar asta pentru a înțelege mai bine investițiile financiare colosale și amploarea ofensivei rusești împotriva acestei Țări, la cîrma acestei operațiuni fiind, drept interpus, nimeni altul decît Ilan Șor!

Liderul blocului politic Victorie, Ilan Șor, și Aliona Arshinova, deputată în Duma de Stat a Federației Ruse, președintă a Consiliului ONG-ului Eurasia, din al cărui Consiliu de Administrație face parte și banditul Șor, au semnat un acord privind cooperarea și interacțiunea în sfera activității internaționale. În cadrul acestui acord, a fost anunțată lansarea unui nou proiect – Voluntarii Eurasiei. Participanții la acest proiect vor informa moldovenii despre situația reală din Țară și despre Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA), o alternativă la UE.

<Scopul proiectului este de a aduna o echipă de oameni care nu sunt indiferenți și care vor transmite adevărul. Adevărul despre ce a făcut sau mai degrabă nu a făcut UE în Moldova în ultimii 4 ani. Adevărul despre ce este Eurasia și cum prietenia cu Rusia poate fi utilă pentru fiecare cetățean al Moldovei de astăzi. Și, de asemenea, despre cît de mult a contribuit Federația Rusă la Economie, la soluționarea problemelor sociale, la infrastructură și cum viața cetățenilor noștri se poate schimba mîine dacă alegem o cale alternativă la UE. (…)>, a declarat mafiotul Ilan Șor. El a precizat că Voluntarii Eurasiei vor fi recompensați financiar pentru această muncă în beneficiul Moldovei...”

Aliona Arshinova a declarat: <Lucrăm cu tinerii, cu profesorii, medicii, comunitatea de afaceri. (…) Să povestim ce oportunități oferă Uniunea Economică Eurasiatică (UEEA), SCO, OTSC, BRICS. (…) Acestea sunt oportunitățile pe care, din păcate, Moldova le-a pierdut cu actuala guvernare”>, a spus Arshinova. Potrivit ei, poporul moldovenesc tinde spre Rusia și spre acele popoare alături de care, de-a lungul istoriei, trăiește în vecinătate și alături de care și-a apărat dreptul la viață în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei.”

Nu mai este de mirare că, în paralel cu serviciile secrete rusești, oficialii de la Moscova fac alianțe de tot felul cu mafiotul Ilan Șor, în acest ultim caz fiind vorba despre deputata amintită. Precizez acest lucru spre a înțelege mai bine cinismul cu care Kremlinul își oficializează relații durabile și diversioniste cu bandiți ca Șor, dovadă că au aceleași mentalități mafiote, criminale.

Interlopul penal Șor are impertinența să spună că, prin proiectul Voluntarii Eurasiei, vrea ”să-i lămurească” pe moldoveni despre ce ”nu a făcut UE în Moldova în ultimii 4 ani”; despre ”cît de mult a contribuit Federația Rusă la Economie, la soluționarea problemelor sociale, la infrastructură”, precizînd că ”Voluntarii Eurasiei vor fi recompensați financiar pentru această muncă în beneficiul Moldovei”. Notam, într-unul din articolele precedente, cum Rusia, prin Șor, îi cumpără, cu bani, firește, pe cetățenii acestei Țări la bucată, iar asta ca să voteze candidați pro-ruși la alegerile prezidențiale și să respingă referendumul de aderare la UE. Aici este vorba despre plățile lunare de 2.000 de lei acordate pensionarilor și bugetarilor din Găgăuzia, Orhei și Taraclia, bani virați prin sistemul rus MIR.

Observăm acum că plățile vor fi multiplicate – vor fi angajați moldoveni care vor fi plătiți să propage toate minciunile și dezinformările ticăloase ale Moscovei! Firește că se vor găsi destui dornici de angajare în acest sistem ticălos. Metodele de racolare vor fi aceleași prin care sunt racolați participanții la manifestații pro-rusești, numai că sarcinile lor vor avea o oarecare ”permanență” – pînă la finalizarea alegerilor parlamentare, dar și în perspectiva ofensivei rusești pentru alegerile parlamentare din 2025! Nu doar în ultimi 4 ani, ci chiar de circa două decenii și jumătate UE și Occidentul au făcut lucruri enorme pentru Republica Moldova. Alta e că fostele guvernări, inclusiv cea a lui Vlad Filat, nu i-au informat pe moldoveni despre ajutoarele occidentale, preferînd să și le asume ori să fure din ele.

Banditul fugar Șor spune că prin proiectul criminal amintit vrea să le explice moldovenilor ”cît de mult a contribuit Federația Rusă la Economie, la soluționarea problemelor sociale, la infrastructură”. Nu doar că-ți vine să-l iei la palme, ci chiar l-ai lega de un stîlp, în Piață, ca să fie scuipat și pălmuit de către toți oamenii conștienți, cinstiți și recunoscători! Cu ce a contribuit Rusia la Economia Republicii Moldova? Cu nimic! Dimpotrivă, a contribuit la distrugerea și jefuirea ei prin interpuși ca Șor! Cînd Șor spune că Rusia a contribuit la ”soluționarea problemelor sociale”, se referă, firește, la magazinele lui sociale făcute pe bani din miliardul furat, la plățile făcute ca să-i cumpere la bucată pe cei din Găgăuzia, Orhei și Taraclia, la banii oferiți celor care au participat și vor mai participa la proteste antieuropene și antiguvernamentale și alte cîteva mite sociale.

Neobrăzarea lui Șor atinge cote nebunești cînd spune despre contribuția Rusiei la ”infrastructura din Republica Moldova”. Cu riscul de a mă repeta, întreb: a construit Rusia sau Eurasia măcar vreun drumeag prăpădit în această Țară, în comparație cu UE și SUA? Au contribuit rușii la renovarea sau construirea vreunui spital, vreo școală, cămine de bătrîni, grădinițe, stații de epurare a apei etc., etc., în comparație cu UE, SUA și alte State occidentale? Nici cu gîndul! Rusiei și lui Șor nu le pasă de prosperarea generală a Țării și, implicit, a tuturor moldovenilor, iar asta deoarece vor întoarcerea acestui Stat la gradul medieval de subdezvoltare și robie față de Kremlin din absolut toate satele și cătunele rusești!

La rîndu-i, complicea oficială a lui Șor, deputata Aliona Arshinova, precizează că deja ”lucrează cu tinerii, cu profesorii, medicii și comunitatea de afaceri” din Republica Moldova, iar asta ”pentru a le spune așa-zisul adevăr despre Eurasia, SCO, OTSC, BRICS” – singurele, spune ea, ”care ar putea da poporului moldovean un impuls suplimentar pentru dezvoltare”. În nerușinarea-i agresivă, specifică rușilor de teapa ei, Arshinova ”e sigură că poporul moldovenesc tinde spre Rusia și spre acele popoare alături de care, de-a lungul istoriei, trăiește în vecinătate și alături de care și-a apărat dreptul la viață în timpul Marelui Război pentru Apărarea Patriei”.

În realitate, în conformitate cu proiectele expansioniste ale lui Vladimir Putin, Arshinova vorbește despre ”necesitatea refacerii teritoriului fostei URSS”. Din nefericire pentru această Țară, rușii reușesc, contra cost, să-i ia în robia lor pe destui moldoveni inconștienți. Practic, prin toate operațiunile declanșate împotriva Republicii Moldova în aceste momente decisive pentru integrarea Țării în lumea civilizată și prosperă a UE, Rusia obligă autoritățile moldovenești actuale să ia în calcul acțiuni legale de urgență și de strictă necesitate în raport cu Federația Rusă. SIS, Procuratura, MAI și celelalte structuri abilitate ar trebui să fie într-o stare de alertă operativă permanentă. Astfel de demersuri agresive rusești vor continua cu o și mai mare intensitate! Kremlinul și serviciile secrete rusești au devenit tot mai periculoși pentru că sunt disperați că, prin absolut toate mijloacele defensive, de autoapărare, UE, NATO și SUA s-au angajat ferm să nu permită Rusiei să ocupe Republica Moldova!

01.10.24 - 00:41
01.10.24 - 00:52
01.10.24 - 00:43
01.10.24 - 00:50
02.10.24 - 00:22
03.10.24 - 15:32
03.10.24 - 15:29
03.10.24 - 15:30
04.10.24 - 00:11
04.10.24 - 00:13
04.10.24 - 00:15
02.10.24 - 00:13
02.10.24 - 00:20
02.10.24 - 00:11
02.10.24 - 00:18