MOTIVELE GRAVE PENTRU CARE PDM TREBUIE SCOS IN AFARA LEGII

Plahotniuc nu singur a uzurpat Puterea de Stat, ci prin partid

Ca orișicare dictator ori uzurpator din istorie, Vladimir Plahotniuc nu ar fi avut puterea absolută ilegitimă pe care a deținut-o fără sprijinul slugarnic și cointeresat a unei armate întregi de profitori. Ca să-și ”legitimeze ilegitimitatea”, Plahotniuc a cumpărat efectiv PDM de la Dumitru Diacov și Marian Lupu. Devenind stăpînul absolut al acestui partid, mai exact proprietarul lui, Plahotniuc și-a înscris toate acțiunile criminale de uzurpare a Puterii de Stat sub acoperămîntul politic al PDM. Toate acestea s-au întîmplat și cînd PDM era parte a unei coaliții de guvernare, în care controla cu strictețe cele mai importante instituții ale Statului, dar mai cu seamă după ce partidul lui a devenit responsabil absolut de actul guvernării.

În toate aceste perioade, Plahotniuc, plasat fiind sub sigla PDM, a comis, în numele partidului și cu acceptul unanim al coechipierilor săi, cele mai monstruoase crime împotriva Statului Republica Moldova. Orice jurist cu experiență relativ medie poate confirmă că fie și 10% din crimele comise de PDM împotriva R. Moldova, se constituie în probe extrem de grave pentru care orice instanță de judecată ori chiar Parlamentul țării, după caz, pot decide scoaterea în afara legii a Partidului Democrat din Moldova. Nu ne pierdem vremea și nici nu vrem să vă punem la încercare răbdarea prin a face o contabilitate strictă a tuturor fărădelegilor comise de PDM împotriva țării. Vom enumera doar cîteva pe care le-a generat cît a fost la guvernare în coaliție și cu putere de influență directă, cît și altele de cînd și-a asumat abuziv rolul de partid unic de guvernare.

1. Atacul de tip rider asupra sistemelor naționale bancare și de asigurare în care Vladimir Plahotniuc a jucat un rol central.

2. Mușamalizarea crimei de la vînătoarea ilegală din Pădurea Domnească.

3. Furtul miliardului, decizia de recuperare a acestuia de la cetățeni, absolvirea de vină penală prin netrimiterea în pușcărie a lui Dorin Drăguțanu, Iurie Leancă, Valeriu Lazăr, Ilan Șor etc., secretizarea Raportului Kroll 2, tergiversarea procesului penal intentat lui Șor în scopul facilitării intrării lui în Parlament.

4. Crearea unei majorități parlamentare a PDM prin cumpărarea de deputați și învestirea ilegală a Guvernului Filip, iar aceasta în contextul desfășurării unei lovituri de Stat acoperite.

5. Privatizarea ilegală a Aeroportului Chișinău, a companiei Air Moldova, a unui segment parțial din Casa Presei și a altor active prețioase ale Statului.

6. Uzurparea Puterii de Stat de către Plahotniuc în numele PDM.

7. Subminarea economiei și siguranței naționale prin izolarea țării de UE, SUA și Rusia prin acțiuni statale agresive de opunere la reforma Justiției prin scoaterea acesteia de sub controlul personal al lui Plahotniuc-PDM, măsuri antinaționale care au determinat partenerii externi ai Republicii Moldova să sisteze absolut orice asistență financiară rambursabilă ori nerambursabilă.

8. Anularea rezultatului alegerilor pentru funcția de primar al Capitalei strict din rațiuni ce țin de interesul lui Plahotniuc-PDM față de privatizări ilicite, autorizații de construcții, control partinic asupra unor agenți economici dependenți de Primărie etc.

9. Utilizarea ilegală și excesivă a resurselor administrative ale Statului în scopul asigurării protecției exclusiviste și inutile de către personalul MAI a sediului PDM, casa personală a președintelui partidului, Vladimir Plahotniuc, blocarea rutieră a străzii Bulgară din b-dul Ștefan cel Mare doar pentru că în vecinătate se află locuința liderului PDM, precum și asigurarea de către MAI cu coloane oficiale în deplasările făcute de către Plahotniuc etc.

10. Controlul absolut exercitat de către Plahotniuc prin PDM asupra Justiției, Procuraturii Statului, în general, constatări reflectate, anul trecut, și într-un Raport al Parlamentului UE.

11. Acțiunile agresive prin care PDM a refuzat să predea Puterea în mod pașnic noului Guvern ales prin ocuparea acestora cu forța ale MAI, de către formaţiuni paramilitare și de civili plătiți cu sume imense, ilegale și de proveniență încă necunoscută.

12. Subminarea economiei naționale prin pomeni electorale dintr-un buget incapabil să le suporte doar cu speranța cîștigării alegerilor parlamentare din 24 Februarie.

Nu credeți că toate aceste fărădelegi grave și alte cîteva sute și sute se pot constitui în motive temeinice de scoatere a PDM în afara legii?

Mihai CONȚIU