Mesaj de felicitare al liderului Partidului Socialistilor din RM, Igor Dodon, cu ocazia implinirii a 25 de ani de independenta a Republicii Moldova

Dragi compatrioți,

În acest an, Republica Moldova împlinește 25 de ani ca stat independent. E un jubileu de maturitate. Un sfert de veac e puțin pentru istorie, dar e mult pentru o viață de om. În această perioadă, societatea a trecut prin transformări importante, s-a schimbat profund viața fiecăruia dintre noi, am acumulat ani, amintiri, dureri și bucurii. Am pierdut oameni apropiați, am creat familii, am dat naștere copiilor, am crescut noi generații.

Toate trăirile noastre din ultimii 25 de ani, cu bune și cu rele, sunt legate de Republica Moldova. Toate dramele nostre izvorăsc și din suferințele acestei țări. Toate realizările noastre se datorează tot ei, Patriei noastre. Să nu uităm că însăși existența noastră i se datorează ei, Patriei, ca unei mame colective și primitoare.

Știm că multă lume este astăzi supărată sau dezamăgită de propria țară. Nu toate așteptările noastre s-au înfăptuit. Atunci, în 1991, am crezut cu toții că vom face un salt într-o altă civilizație, mult mai prosperă, mai bogată, mai modernă, însă calea noastră a fost presărată de prea multe greșeli, conflicte și ambiții iresponsabile, mai ales ambiții ale celor care ne-au condus sau ne mai conduc, dar nu e totul pierdut! Oricînd există loc pentru mai bine, spune o vorbă înțeleaptă din popor. 

Dorința mea, rugămintea mea către fiecare dintre voi este să nu cedăm, să nu renunțăm la propria țară, să nu încetăm să trăim, să muncim și să visăm la un viitor mai bun în Moldova și pentru Moldova.

Republica noastră e încă tînără și vor veni acele timpuri când vom putea să ne mîndrim cu ea din toată inima, vom avea ce să lăsăm moștenire copiilor și nepoților!

Moldova a avut trecut glorios, Moldova are și viitor! Important e să o protejăm și să o iubim!

Felicitări, dragii mei!

Moldova, te iubim! 

Igor Dodon,

Președinte al PSRM