MESAJ CU PRILEJUL ZILEI NATIONALE A ACTORULUI

STIMAŢI ACTORI,

Îmi face plăcere să Vă adresez cordiale felicitări cu ocazia sărbătorii Dumneavoastră profesionale și să Vă exprim admirație pentru viața diseminată în personaje și roluri.

Ziua Națională a Actorului, marcată tradițional la 27 decembrie, s-a infiltrat armonios în peisajul cultural al țării noastre, constituind momentul oportun pentru a recunoaște importanța tagmei actoricești în societate, pentru a evidenția valorile perene, pentru a omagia oamenii scenei.

Vocație și talent, muncă și dedicație, implicare în cotidian și soarta contopită cu arta – toate formează un destin de actor. Jucînd, Dumneavoastră educați, plîngînd sensibilizați, rîzînd bucurați. În avanscenă sau pe platoul de filmare, în culise sau printre elementele de decor, în lumina reflectoarelor sau după cortină, Dumneavoastră trudiți pentru ca spectatorii să trăiască clipe de neuitat, pentru ca să vă îndrăgească și să vă scalde în aplauzele succesului. Am toată prețuirea pentru Dumneavoastră și pentru activitatea de creație pe care o exercitați cu pasiune. Cred în puterea culturii, a cuvîntului și, cu deosebire, în cea a exemplului.

Astăzi, cu prilejul Zilei Naționale a Actorului, dar și zilnic, fără un motiv special, Vă urez multă sănătate și prosperitate, gînduri senine și realizări însemnate în plan profesional și personal. SăVă fie lumea dragă și să Vă afirmați plenar pe scenele teatrelor și în spectacolele vieții.

La mulți ani!

Igor Dodon, Preşedinte al R. Moldova