MEDIC CONDAMNAT PENTRU ACTIUNI CU CARACTER SEXUAL FATA DE O FOSTA PACIENTA MINORA

Un medic de 37 de ani a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru acțiuni perverse cu caracter sexual în raport cu fosta sa pacientă, cu vîrsta de 13 ani. Faptele au fost comise pe parcursul anilor 2014-2015, atunci cînd adolescenta a fost de trei ori internată în spital după un traumatism suferită la patinoar.

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale menționează într-un comunicat de presă că, în prima fază, comportamentul politicos al medicului nu le-a dat de bănuit celor din familie, care o însoțeau pe minoră la spital. După prima externare, pacienta l-a apelat pe medic telefonic pentru o consultație. Apelurile au continuat, iar peste o lună a avut loc prima întîlnire. Ulterior, au mai urmat alte cîteva, inclusiv la cinematograf, dar și la acesta acasă. La întîlniri, pe lîngă faptul că purta cu adolescenta discuții cu caracter obscen, medicul a întreprins și diverse acțiuni cu caracter sexual față de aceasta.

Inculpatul o ghida pe adolescentă cum să camufleze întîlnirile și comunicarea cu el. Cei doi foloseau telefoane și numere de telefon dedicate comunicării exclusive între ei, pe care le schimbau periodic.

Relația lor a devenit cunoscută după ce diriginta victimei i-a atenționat pe părinți despre scăderea bruscă a rezultatelor elevei la studii. Mama acesteia a început să monitorizeze mai îndeaproape comportamentul fiicei și a observat că aceasta continuă să comunice activ cu medicul. În ziua în care mama nu era acasă, adolescenta și-a rugat mătușa să o viziteze și i-a comunicat despre relația cu medicul. Aceasta, la rîndul ei a informat-o pe mamă, care a depus o plîngere penală la autorități.

Inculpatul a fost luat în custodia autorităților imediat după pronunțarea sentinței de condamnare, pe 25 februarie. Pe lîngă condamnarea la pedeapsa cu închisoarea, judecătorii au satisfăcut și solicitarea procurorilor ca medicului să-i fie interzisă profesarea activităților medicale, inclusiv celor legate de minori, timp de cinci ani de la ispășirea pedepsei cu închisoarea.

Sursa: IPN