MARCILE COMERCIALE AUTOHTONE, PREMIATE LA GALA BUSINESSULUI MOLDOVENESC

În jur de 60 de mărci comerciale, naționale şi internaționale au participat la concursul „Marca comercială a anului”, organizatde Camera de Comerţ şi Industrie, Agenţia pentru Protecţia intelectuală. Cele mai reuşite au fost premiate la Gala Businessului Moldovenesc.

Printre premianţii s-au regăsit mărcile companiilor Südzucker Moldova, Nufărul Alb, Linella, Combinatul de cereale Aur Alb, Rogob SRL, Zona economică Liberă Ungheni, Ritlabs SRL, Moldovahidromaş, Pro Imobil, Ionel S.A, Grand Mersi, Maurt SRL și altele.

Tot în cadrul Galei Businessului Moldovenesc au fost anunţate companiile învingătoare ale concursului „Premiul pentru realizări în domeniul calităţii", acestea implementează standarde în domeniul managementului calităţii şi penetrează noi pieţe de desfacere cu produse de calitate.

Directorul AGEPI Octavian Apostol a relevat că marca comercială este totul ce rămîne după o companie, chiar dacă aceasta, la un moment, își încetează activitatea. El a apreciat că de la o ediţie la alta denumirile de mărcile comerciale lansate pe piaţă se înmulţesc. Apar noi mărci, totodată, cele cunoscute îşi reconfirmă an de an popularitatea printre consumatori.

Mărcile premiate se vor regăsi într-un catalog al laureaţilor, care va fi difuzat la diverse expoziţii de produse şi foruri de afaceri la care va participa Moldova, transmise misiunilor diplomatice ale Republicii Moldova peste hotare.

Sursa: Agora.md