MAIA SANDU: „PROIECTUL NOSTRU DE ȚARĂ ESTE CA REPUBLICA MOLDOVA SĂ ADERE LA UE PÎNĂ ÎN ANUL 2030”

Proiectul nostru de țară este ca Republica Moldova să adere la Uniunea Europeană pînă în anul 2030. Declarația a fost făcută astăzi de președintele Maia Sandu la Adunarea Națională „Moldova Europeană”, care se desfășoară în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN).

Șefa statului a specificat că integrarea în Uniunea Europeană nu este doar un angajament, ci dorința poporului, care este susținută de partenerii europeni. „Europa nu este o lozincă politică, este șansa poporului nostru să trăiască în pace, liniște și belșug. Pare un drum lung, care necesită o muncă a întregii societăți și va asigura viitorul copiilor noștri. Nimeni nu ne poate sta în calea dezvoltării, stăpîn în casa noastră este doar poporul. Moldova trebuie să fie membru al UE în următorii șapte ani. Moldovenii trebuie să fie europeni nu doar în valori, ci și în acte”, a spus Maia Sandu.

„Astăzi ne-am adunat în PMAN pentru a spune că Moldova este europeană, ne dorim ca cei care trăiesc pe acest pămînt să fie liberi în casa lor. În 34 de ani am rezistat în pofida tuturor piedicilor, sîntem o țară care își merită locul în Uniunea Europeană”, a afirmat Maia Sandu.

În discursul său, președintele Maia Sandu s-a adresat cetățenilor cu mesaje în limba română, rusă, ucraineană, găgăuză și bulgară. În timpul discursului, cetățenii au scandat „Europa”, „Moldova” și „Moldova europeană”.

Cetățeni din toată țara s-au adunat astăzi în centrul capitalei la Adunarea Națională „Moldova Europeană”. Aceasta a reunit cetățenii care își doresc să susțină calea europeană a țării.

Adunarea Națională „Moldova Europeană” se desfășoară astăzi în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău și în alte 33 de orașe din Europa. La evenimentul desfășurat la inițiativa șefului statului, Maia Sandu, participă președintele Parlamentului European, Roberta Metsola.

Sursa: Moldpres