MAI MULTE ONG-URI DIN TARA VOR BENEFICIA DE GRANTURI PENTRU DEZVOLTAREA COMUNITATILOR DURABILE

Circa 30 de organizaţii neguvernamentale din diferite regiuni ale ţării vor beneficia de susţinere, printr-un program de granturi locale lansat de Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER, în parteneriat cu AO „HABITAT", în cadrul proiectului „Fii schimbarea: Cetățeni implicați - comunități durabile".

Programul este lansat în baza Cadrului Unic de Sprijin al Uniunii Europene, acordat pentru R. Moldova.

Proiectul are drept obiectiv stimularea implicării organizațiilor societății civile în procesele decizionale, inclusiv în guvernanța proiectelor de investiții publice în următoarele sectoare: aprovizionare cu apă și canalizare, managementul deșeurilor solide, eficiență energetică, probleme de mediu aferente serviciilor locale, ceea ce va conduce la creșterea transparenței și responsabilizarea autorităților publice.

În cadrul proiectului, vor fi acordate granturi pentru circa 30 de ONG-uri, urmărind stimularea participării active în procesul decizional al autorității publice la nivel local și regional, precum și promovarea ideilor cu privire la dezvoltarea durabilă a comunităților locale. Grupurile de inițiativă de nivel local sînt încurajate să depună dosarul în parteneriat cu organizațiile înregistrate.

Pentru pregătirea propunerilor de proiect în cadrul Programului de granturi locale, Asociația pentru Guvernare Eficientă și Responsabilă AGER și AO „HABITAT" organizează cinci sesiuni de instruire de o zi. Programul de granturi locale în cadrul proiectului „Fii schimbarea: Cetățeni implicați - comunități durabile" este finanțat de UE și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei.