LOCATARII BLOCURILOR DIN CAPITALA POT SOLICITA DECONECTAREA CALDURII

Locatarii blocurilor din capitală, conectate la sistemul centralizat de termoficare, pot solicita în orice moment deconectarea de la încălzire, în condițiile în care temperaturile de afară cresc. Totodată, chișinăuienii au posibilitatea de a deconecta sau reconecta agentul termic în timpul zilei sau nopții, în funcție de necesitate.

„Solicităm gestionarilor fondului locativ să întreprindă toate măsurile necesare privind asigurarea unui confort termic în locuințe, în acest sens, reprezentanții Termoelectrica din sector stau mereu la dispoziția lor, pentru a le oferi tot suportul necesar”, a precizat Veaceslav Eni, directorul general al Termoelectrica S.A..

Primarul general al capitalei, Ion Ceban a declarat că în prezent mai mulți consumatori solicită sistarea livrării agentului termic, dar municipalitatea nu poate deocamdată face acest lucru întrucît toți copiii, dar și maturii stau acasă din cauza pandemiei și spun că temperatura va scădea cu mult în locuințe. „Iată de ce, a fost semnată o dispoziție pentru ca agentul termic să fie oprit, doar că în document nu este deocamdată stabilită data cînd se va întîmpla acest lucru. Astfel, urmează ca această dispoziție să intre în vigoare atunci, cînd trei zile consecutiv vor fi înregistrate +10 grade în orele 18 00 și 6 00.

Termoelectrica asigură cu energie termică 4425 de imobile din municipiul Chișinău, inclusiv 2860 de blocuri locative cu circa 209 mii de apartamente.

Meteorologii prognozează pentru următoarele zile temperaturi maxime de pînă la 21 – 24 de grade Celsius. Totodată, în timpul nopții, mercurul din termometre va coborî în unele regiuni pînă la 0 grade.