Jocuri de putere extrem de interesante în Europa Centrală și de Est

Cad doar Guvernele care au rezistat asaltului lui George Soros?

Se întîmplă lucruri ciudate în Europa Centrală și de Est. Doi șefi de Guvern din Europa, care s-au opus intervenției  lui George Soros în politica țărilor lor și s-au opus Bruxelles-ului,  au demisionat aproape simultan, scrie site-ul zerohdge.com, arătînd cum încearcă magnatul american să  destabilizeze guvernele care iau atitudine împotriva refugiaților sau nu corespund criteriilor sale de Corectitudine Politică. După Slovenia și Slovacia, rămase fără premieri în același timp,și parcă după un scenariu bine pus la punct, urmează Ungaria?, se întreabă cei de la zerohdege.com. 

„Premierul slovac Robert Fico a fost victima scandalului privind asasinarea lui Jan Kuciak, un jurnalist care investiga cazuri de corupție care duceau la Guvern. Prim-ministrul a trebuit să demisioneze în timpul amplelor proteste de masă provocate de asasinarea ziaristului. Cunoscut pentru sprijinul său pentru deja puternicul Grup de la Visegrad, Fico s-a remarcat drept una dintre vocile care s-au opus Bruxelles-ului în multe chestiuni. El este cel care a cerut ridicarea sancțiunilor și îmbunătățirea relațiilor cu Moscova. Tot el declara că Rusia este un partener de încredere în domeniul energiei. Să fie, oare, o coincidență faptul că Fico a fost forțat să demisioneze în toiul campaniei împotriva Rusiei declanșată de cazul Skripal? Era considerat cumva o amenințare la adresa așa-numitei unități a UE împotriva Rusiei? Cu siguranță, răspunsul este unul afirmativ.

Un lucru este clar: decizia de a demisiona a fost luată sub presiune. A recunoscut-o însuși Fico, convins că gestul său a fost rezultat al presiunii unor forțe externe, inclusiv din partea miliardarului George Soros. Și mai ales după ce Președintele slovac Andrej Kiska a avut o întîlnire privată cu miliardarul american, în Septembrie 2017, o întrevedere la care au stat față-n față doar cei doi, nici un alt diplomat sau oficial slovac nefiind prezent.

Ministrul slovac de Externe, Miroslav Lajčák, afirma anul trecut, referindu-se la această întrevedere, că „George Soros este un om care a avut o influență majoră asupra dezvoltării în Europa Centrală și de Est, dar și în afara ei. Este un fapt care nu poate fi pus la îndoială”. Un comentariu pe tema acestei misterioase întîlniri dintre Soros și Președintele slovac a avut și premierul ungar Viktor Orbán: „George Soros și rețeaua sa de ONG-uri recurg la toate mijloacele pentru a răsturna Guvernele care se împotrivesc imigrației”.

Premierul sloven Miro Cerar  a fost, la rîndul său, atacat de Soros pentru opoziția sa față de politica UE privind imigrația. Miliardarul american nu a ascuns faptul că este un adversar al poziției lui Miro Cerar. Ce s-a întîmplat?  Cerar a demisionat la jumătatea aceste luni, după ce Curtea Supremă de la Ljubljana a invalidat rezultatul unui referendum privind un proiect feroviar inițiat de Guvern, instanța considerînd drept unilaterală campania pentru referendum. O dată cu plecarea lui Cerar din fruntea Guvernului sloven, mișcarea de opoziție față de dictatura de la Bruxelles a mai suferit o lovitură, devenind mai puțin amenințătoare.

Cine urmează?

Probabil Ungaria, care a devenit o țintă pentru Soros. Miliardarul american a investit peste 400 milioane de dolari în țara sa natală începînd cu 1989. Mai mult, și-a anunțat clar intenția de a influența campania electorală din Ungaria pentru alegerile din Primăvară și a angajat deja 2.000 de oameni pentru a face asta.  Guvernul la Budapesta încearcă să-i țină piept, dorind ca actele normative împotriva magnatului american, denumite „Stop Soros” să devină literă de lege. Fără îndoială, Ungaria va deveni ținta atacurilor de-acum înainte pentru că a pornit războiul împotriva ONG-urilor finanțate de milionarul american de origine maghiară.

Bruxelles-ul va ridica din sprîncene și va pune pe coji de nucă „regimul nedemocratic” care guvernează țara. Alegerile parlamentare din Ungaria se vor desfășura la 8 Aprilie 2018 și este de așteptat să aibă loc  o confruntare dură pentru păstrarea independenței țării, în timp ce presiunile din partea SUA, prin ONG-urile și instituțiile de învățămînt susținute de Soros, nu contenesc.

Activitățile lui Soros prin ong-urile care au împînzit Europa nu sunt văzute cu ochi buni nici în Republica Cehă. Președintele ceh Milos Zeman a acuzat în diverse ocazii ONG-urile lui Soros de amestec în afacerile interne ale națiunii sale. 

În cazul Varșoviei, țară care, de asemenea, se opune cotelor obligatorii de imigranți, finanțatorul american cere UE să se sprijine pe Polonia și să o constrîngă să respecte „statul de drept”. Macedonia are și ea un cuvînt de spus împotriva activităților subversive ale lui Soros, care este acuzat că urmărește schimbarea regimului. 

„Rețeaua Soros” are o influență uriașă asupra Parlamentului European și a altor instituții. „Lista scandaloasă” a aliaților lui Soros include 226 de deputați din cei 751. Fiecare al treilea membru, gîndiți-vă! Dacă nu este corupție, atunci ce e?, se întreabă cei de la zerohedge.com, subliniind că în acest caz se poate aplica zicala „cine plătește, acela comandă muzica”.

 

01.03.24 - 00:52
01.03.24 - 13:17
01.03.24 - 13:18
01.03.24 - 13:20
01.03.24 - 13:19
05.03.24 - 18:52
06.03.24 - 00:34
07.03.24 - 00:42
01.03.24 - 00:46
05.03.24 - 01:06
08.03.24 - 20:46
08.03.24 - 12:11
09.03.24 - 11:41
09.03.24 - 11:42
01.03.24 - 00:40