ION CEBAN: VENITI LA ALEGERI PE 20 OCTOMBRIE SA ALEGEM PRIMARUL DIN PRIMUL TUR! DOAR ASA PUTEM ECONOMISI 8 MILIOANE DE LEI!

Candidatul PSRM pentru funcția de primar al Capitalei îndeamnă locuitorii municipiului Chișinău să participe la alegerile din 20 Octombrie și să aleagă primarul din primul tur, inclusiv pentru a fi economisite cele 8 milioane de lei care ar urma să fie cheltuite pentru turul doi, dacă acesta va avea loc.

”Cu 8 milioane putem construi 8 stadioane, putem amenaja un parc, de exemplu scuarul Catedralei sau Grădina Publică Ștefan cel Mare, putem aloca acești bani pentru multe alte proiecte importante. Haideți să economisim și să investim corect banii! Pe data de 20 Octombrie vă aștept la alegeri!”, a solicitat Ion Ceban.

Ion Ceban a subliniat că un singur tur pentru Chișinău este decizia corectă pentru toți locuitorii municipiului Chișinău.

 

„E destul de agresivă această campanie. Unii au ales să-și facă publicitate pe contul meu, să-i judece chișinăuienii. Eu am alt scop!"

Candidatul socialiștilor susține că a fost atacat de contracandidații săi pe durata întregii campanii electorale pentru că este singurul care are un program concret de dezvoltare a municipiului Chișinău. Politicianul a amintit, astfel, că a participat și chiar a administrat multe campanii electorale, a fost candidat la alegerile primarului general din mai 2018.

„Fiecare cursă electorală e specifică, depinde de circumstanțele de moment, de scopurile, dar și de calitățile concurenților. După atîția ani de politizare a alegerilor locale, de această dată mă așteptam la o abordare managerială mai profesionistă, îmi doream un „duel” al programelor de administrare eficientă și de dezvoltare a Capitalei. Cu excepția unui tînăr (n.r. – Victor Chironda), despre care am vorbit cu alte ocazii, candidații au insistat pe mesaje generale, de constatare a problemelor, fără a oferi soluții”, a declarat politicianul.

Candidatul a mai spus că este o campanie agresivă, cu atacuri la persoana sa.

 „E destul de agresivă această campanie, în special în raport cu mine. Unii, din lipsă de mesaje concludente și programe realiste, au ales să-și facă publicitate pe contul meu. Alții fac atac dur la persoană, dar e alegerea dînșilor, să-i judece chișinăuienii. Eu am alt scop – să propun soluții pentru problemele oamenilor, să vin cu concepții de dezvoltare, elaborate împreună cu specialiști în domenii urbanistice, pentru ca oamenii să-și recapete încrederea în primar și Primărie”, a subliniat Ion Ceban.

 

”Deciziile vor fi luate în strînsă colaborare cu oamenii, nu în cabinet!”

Ion Ceban a făcut bilanțul campaniei electorale și în cadrul unei conferințe de presă, în care a declarat că a constatat, odată în plus, că Primăria Chișinău nu consulta deloc opinia societății civile și oamenilor. Candidatul a ajuns la această concluzie în urma numeroaselor discuții și întîlniri cu oamenii din oraș și din suburbii.

”Eu îmi doresc ca Primăria să fie alături de oameni. Noi trebuie să lucrăm, în primul rînd, pentru oameni. Orașul este pentru oameni. Asta trebuie să facem și asta vom face, astfel încît toate deciziile să nu fie luate în cabinet, ci în strînsă colaborare cu asociațiile de profil și organizațiile neguvernamentale, pornind de la nevoile și necesitățile oamenilor și nu invers”, a declarat Ion Ceban.

 

”Vom crea o singură bază de date a beneficiarilor de compensații și alocații și vom exclude birocrația din sistem”

Candidatul pentru funcția de primar al Capitalei anunță că va simplifica procedura de acordare a compensațiilor, dar și a tuturor ajutoarelor materiale. Ion Ceban promite să lanseze un șir de programe de susținere a persoanelor de vîrsta a treia.

”Pentru fiecare categorie de oameni avem deja unele programe lansate. Este vorba despre compensarea a 40 la sută din cheltuielile pentru încălzire în perioada rece a anului. La fel, vom insista să fie abrogată legea 303, care jecmănește cetățeanul, obligîndu-l să plătească pentru apa pe care nu o consumă”, a spus Ceban, subliniind că procedura de obținere a compensațiilor va fi simplificată, iar pensionarii, dar și alte categorii de cetățeni nu vor mai avea de trecut atîtea filtre birocratice.

”Consiliul Municipal aprobă regulamente și alocă resurse, iar restul misiunii revine Executivului. Vom încerca să îmbunătățim procedurile și să eliminăm birocrația, care impune oamenii să umble pe la toate instituțiile cu setul de acte, mai ales cei nevoiași. Soluția mea este una foarte simplă: vom face o bază de date care va integra toate serviciile – cel de asistență socială, cel al fondului locativ și Primăria, astfel, într-un an de zile, vom exclude toată birocrația”, a precizat Ion Ceban.

Candidatul la funcția de primar general a reiterat că pentru persoanele de vîrsta a treia funcționează programele de protezare dentară și oculară gratuită, care vor fi extinse.

”Am extins numărul de beneficiari de compensație pentru călătoria în transportul public: am inclus persoanele nevoiașe, medicii, pedagogii, dar și persoanele cu nevoi speciale și veteranii, inclusiv cei ai structurilor de forță. În total este vorba despre 77 de mii de oameni. Sînt sume enorme alocate, dar trebuie să ajungem la fiecare. Vom face tot posibilul ca să venim cît mai aproape de fiecare cetățean și să le asigurăm aceste servicii, inclusiv acoperite de către municipalitate”, a conchis Ion Ceban.

 

Cred că primarul Chișinăului trebuie să lucreze concentrat și să ia decizii care transformă municipiul în orașul viitorului”

Ion Ceban a reiterat că programul de administrare pe care îl propune chișinăuienilor are la bază 5 documente strategice care vor sistematiza dezvoltarea municipiului și 5 programe prioritare.

1. Concepția de dezvoltare durabilă a municipiului Chișinău.

Va fi elaborat și aprobat în termen de 6 luni după învestirea în funcția de primar general.

2. Planul Urbanistic General.

Va fi elaborat și aprobat în termen de un an și jumătate.

3. Planul de mobilitate urbană durabilă.

Document de planificare strategică în dezvoltarea infrastructurii rutiere și pietonale, transportului public privat, organizarea parcărilor și crearea infrastructurii pentru bicicliști. Va fi elaborat și implementat în termen de doi ani și jumătate.

4. Harta investițională a Chișinăului.

Va fi elaborată și aprobată în termen de un an și jumătate.

5. Conceptul de reabilitare a zonei istorice a orașului.

Va fi elaborat și aprobat în termen de un an și jumătate.

Ion Ceban, numărul 1 în buletinul de vot: Împreună cu echipa am elaborat o viziune de dezvoltare a Chișinăului pe termen lung. Aceasta va fi ajustată odată cu aprobarea documentelor strategice menționate mai sus. Veniți în data de 20 Octombrie la votare și alegeți primarul din primul tur!