INSTITUTIILE MEDICALE VOR ACTIVA IN REGIM OBISNUIT IN PERIOADA SARBATORILOR DE IARNA

Toate instituțiile medicale vor activa în regim obișnuit în perioada sărbătorilor de iarnă și vor acorda asistență medicală populației în volum deplin. Anunțul a fost făcut de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale.

Potrivit sursei citate, în zilele de 25 decembrie 2019, 1 ianuarie și în perioada 4 ianuarie-8 ianuarie 2020, administrația fiecărei instituții medicale va nominaliza personalul medical de gardă și persoanele responsabile din managementul instituțional, prin grafic de lucru complementar.

Totodată, vor fi asigurate rezervele necesare de medicamente, consumabile, produse alimentare și petrolifere pentru activitatea neîntreruptă a instituțiilor medicale în zilele menționate.

Centrul Național de Transfuzie a Sîngelui va asigura instituțiile medico-sanitare cu rezerve necesare de sînge și derivați ai sîngelui, iar Centrul de Medicină Legală va acorda asistență medico-legală în regim obișnuit.

Agenția Medicamentului și Dispozitivelor Medicale, prin structurile subordonate, va rezerva medicamente, consumabile și va organiza recepționarea lor de către instituțiile medico-sanitare publice, în caz de necesitate.