INCENDIUL AUTOSERVICE-ULUI DE LA CIOCANA A FOST PREMEDITAT

Potrivit şefului Direcţiei municipale situaţii excepţionale, Vitalie Grabovschi, cauza incendiului din Piața Centrală ce a avut loc săptămîna trecută, pe 25 mai 2016, ar fi un scurt circuit, pe cînd incediul de pe 5 iunie din sectorul Ciocana care a cuprins în flăcări un centru de deservire auto a fost unul intenționat.

Incendiul de la Ciocana, a afectat 300 de metri pătrați și 7 autovehicule. Concluzia specialiștilro spune că incendiului este unul intenționat „a fost depistată o unitate de transport pregătit pentru a fi incendiată, dar care nu a reușit să ardă”, a explicat Grabovschi.

Piața Centrală a fost cuprinsă de flăcări din cauza unui scurt circuit. „Laboratorul specializat al Serviciului a ajuns la concluzia că cauza probabilă a generării incendiului a fost un scurtcircuit produs de corpurile de iluminat din incinta centrului în care a avut loc incendiul”, a precizat Vitalie Grabovschi, în cadrul ședinței Primăriei municipului Chișinău, ce a avut loc astăzi dimineața.

Acesta a mai adăugat că „în luna ianuarie cînd a fost inspectat centrul în cauză, de către Serviciu i-a fost prescris să instaleze sistem automatizat, precum și să modifice sistemul electric. Au fost făcute doar cîteva schimbări, posibil asta a și fost cauza incendiului”, a conchis șeful Direcţiei municipale situaţii excepţionale.

Sursa: Agora.md