IN VIITORUL APROPIAT VA FI SEMNAT UN MEMORANDUM DE COOPERARE CU PARLAMENTUL CROATIEI

Președintele Parlamentului, Igor Grosu, a discutat cu delegația Comisiei pentru afaceri europene din cadrul Parlamentului Republicii Croației, condusă de Domagoj Hajdukovic. Principalele subiecte s-au referit la agenda de integrare europeană și aprofundarea relațiilor interparlamentare.

Șeful legislativului a mulțumit Croației pentru sprijinul acordat Republicii Moldova în obținerea statutului de țară candidate pentru aderarea la UE. „Republica Moldova tratează cu maximă seriozitate acest statut, iar, pe moment, toate instituțiile statului sînt angajate în a realiza cele nouă condiționalități, care, de fapt, sînt și prioritățile noastre”, a spus Igor Grosu.

Președintele Parlamentului a remarcat că autoritățile Republicii Moldova sînt interesate să preia din experiența Croației pentru a accelera anumite procese din diferite domenii. În cadrul întrevederii demnitarii au convenit semnarea, în viitorul apropiat, a unui Memorandum de cooperare între Parlamente în domenii-cheie precum dezvoltarea capacităților de apărare, consolidarea securității cibernetice, crearea a noi lanțuri logistice. Comisiile de specialitate urmează să stabilească agenda de priorități.

Sursa: parlament.md