IN MAGAZINELE DIN CAPITALA VOR FI IMPUSE NOI RESTRICTII

Magazinele din municipiul Chișinău vor fi obligate să măsoare temperatura clienților și a angajaților cu ajutorul instrumentelor de termo-scanare, iar cumpărătorii care vor avea temperatura corpului mai mare de 37 de grade C, nu vor putea intra în unitatea de comerț. Decizia a fost luată de Comisia pentru situații excepționale a municipiului Chișinău, în contextul creșterii numărului de cazuri COVID-19.

Totodată, proprietarii magazinelor vor trebui să asigure măsuri suplimentare de protecție și prevenție pentru clienți, prin plasarea în magazine a dispozitivelor cu dezinfectant și prin intensificarea operațiunilor de igienizare a coșurilor pentru cumpărături și a tuturor suprafețelor din magazine.

Comercianții vor mai trebui să evite aglomerația în magazine și să informeze clienții cu privire la distanța recomandată pentru menținerea siguranței.

Angajații Direcției de poliție și cei ai Direcției comerț vor monitoriza dacă agenții economici din capitală respectă noile reguli de activitate impuse de autorități.

În Republica Moldova, numărul cazurilor de COVID-19 a ajuns la 864, după ce duminică, 5 aprilie, au fost testate pozitiv încă 112 persoane. În același timp, pînă în prezent au fost înregistrate 15 decese și 30 de cazuri tratate.