IN ATENTIA ACTIONARILOR I.M. “PIELE” S.A.!

Informaţie cu privire la plata dividendelor intermediare

Vă aducem la cunoştinţă că Consiliul Î.M “Piele” S.A. din 12 august 2022 a luat decizia cu privire la achitarea dividendelor intermediare aferente profitului pentru primul semestru al anului 2022.

Plata dividendelor (în mijloace băneşti) acţionarilor societăţii se va efectua în mărime de 74,61 lei pentru o acţiune aflată în circulaţie, în conformitate cu Lista acţionarilor înregistraţi în Registrul deţinatorilor valorilor mobiliare ale societăţii din 12 august 2022.

Data achitării dividendelor se stabileşte din data publicării deciziei Consiliului societăţii privind achitarea dividendelor intermediare pe sait-ul ziarului ”Moldova Suverană” din Republica Moldova.

Potrivit prevederilor Codului fiscal, dividendele îndreptate spre achitare persoanelor fizice rezidente/nerezidente şi persoanelor juridice nerezidente aferente profitului obţinut în perioada primului semestru 2022 se impozitează la sursa de plată prin reţinerea finală a impozitului pe venit la cotele conform Codului fiscal.
În conformitate cu prevederile art.47 alin.(14) din Legea privind societăţile pe acţiuni nr.1134/02.04.1997, dividendele care nu au fost primite de acţionar din vina lui în decurs de 3 ani de la data dezvăluirii informaţiei despre plata dividendelor intermediare, se trec la venitul societăţii şi nu pot fi revendicate de acţionar.
Informații suplimentare la tel.: 022-270213, 022-270217.
Consiliul Î.M “Piele” S.A.