IGOR DODON, VIZITA IN RAIOANUL CAHUL

Marţi, 6 octombrie, Igor Dodon a întreprins o nouă vizită de lucru prin țară, în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova. El a vizitat două raioane din zona de sud a țării - Cahul și Vulcănești.

În satul Frumușica, Igor Dodon s-a întîlnit cu localnicii, precum și cu locuitorii satelor vecine, Chioselia Mare și Borceag.

“La fel ca și în alte localități, oamenii îmi adresează întrebări despre locurile de muncă, aprovizionarea cu apă potabilă, drumuri bune, pensii, despre căile de soluționare a problemelor actuale, cer susținere și chiar își exprimă disponibilitatea de a ajuta la dezvoltarea ținutului natal.

Mă bucur foarte mult că cetățenii noștri sînt foarte receptivi, adresează întrebări, propun soluții. Sînt plăcut surprins de acest dialog deschis. Împreună, vom reuși!”, a declarat Preşedintele ţării.

***

Igor Dodon a vizitat întreprinderea agricolă „Bostavan” – unul dintre cei mai mari producători de vinuri.

Chiar în plantația de viță de vie, el a discutat cu lucrătorii, a vorbit despre problemele lor, le-a ascultat doleanțele. Cel mai frecvent, au fost menționate - lipsa locurilor de muncă, calitatea drumurilor, protecția socială a categoriilor vulnerabile de cetățeni. Şeful statului le-a vorbit despre principalele teze din platforma lui electorală, care include cele mai importante aspecte ale vieții social-economice, politicii interne și externe a țării.

„După discuții, am participat cu drag la recoltarea strugurilor – cunosc foarte bine și de mult timp această îndeletnicire! Tatăl meu m-a învățat să culeg struguri, iar acum transmit aceste deprinderi și feciorilor mei.

În continuare am vizitat combinatul de panificație din Cahul, am discutat cu membrii colectivului, le-am vorbit despre principalele direcții ale activității echipei noastre, inclusiv despre susținerea economiei naționale și a producătorului autohton. Am menționat că în pofida secetei, pandemiei și crizei economice, noi am reușit în acest an să menținem stabilitatea macroeconomică și să respectăm angajamentele privind achitarea salariilor și a pensiilor”, a menţionat Igor Dodon.

***

Igor Dodon a discutat cu lucrătorii întreprinderii „Cahul-Gaz”, i-a informat despre realizările echipei lui în ce privește gazificarea țării, dar a precizat că mai este încă foarte mult de lucru pentru finalizarea acestui proces atît de necesar tuturor.

Subiectul energeticii a fost abordat și în timpul întîlnirii cu lucrătorii întreprinderii „Danube Oil”, care se află pe teritoriul Portului Internațional Liber „Giurgiulești”. Este punctul cel mai sudic al Moldovei, aici Prutul se revarsă în Dunăre, iar țara noastră are ieșire la mare.

În acest loc pitoresc sînt situate companii de transport și de logistică foarte mari, care au un rol important în comerțul exterior al Moldovei. Preşedintele Igor Dodon a urat lucrătorilor succese și i-a asigurat de faptul că echipa lui va depune toate eforturile pentru asigurarea securității energetice și a creșterii economice.

În încheierea vizitei în raionul Cahul, Igor Dodon a discutat cu locuitorii satului Cîșlița-Prut. S-a vorbit despre problemele cu care se confruntă oamenii: protecția socială, locurile de muncă, drumurile, aprovizionarea cu apă potabilă. Şeful statului i-a asigurat pe cetățeni de faptul că echipa lui de profesioniști este gata și în continuare să soluționeze problemele stringente ce țin de dezvoltarea țării.