IGOR DODON INTREPRINDE O VIZITA DE LUCRU IN UTA GAGAUZIA SI RAIONUL TARACLIA

Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, continuă vizitele de lucru prin țară. În agenda zilei - Unitatea Teritorială Autonomă Găgăuzia și raionul Taraclia.

Inițial, Igor Dodon a mers la Comrat, unde s-a familiarizat cu situația din cîteva gospodării afectate de ploile abundente din 5 iulie și de inundațiile provocate de acestea. În total, au avut de suferit 16 gospodării private, păsările domestice și automobile.

Autoritățile locale estimează acum pagubele. Şeful statului împreună cu Alexandr Suhodolschi, deputat în Parlament, ales din partea Partidului Socialiștilor în circumscripția uninominală electorală Comrat, au decis să acorde ajutor material fiecărei familii afectate.

***

Președintele țării, Igor Dodon, s-a familiarizat cu modul în care se desfășoară lucrările de construcție pe porțiunea de șosea dintre satele Congaz și Baurci din Autonomia Găgăuză.

Este un segment de drum avariat, care se deteriorează sistematic din cauza ploilor abundente și din cauza transportului de mare tonaj, care circulă pe aici. Astfel, se preconizează să fie reparați peste șapte kilometri de drum și un pod. Valoarea proiectului este de 40 milioane de lei, bani care vor fi alocați din buget.

Totodată, în cadrul unei evaluări a lucrărilor de construcție, au fost depistate încălcări grave care au influențat calitatea acestora. Șeful statului a criticat dur compania contractantă și a avertizat că, în conformitate cu legislația în vigoare, calitatea proastă a lucrărilor de construcție ar putea duce la rezilierea contractului, fără achitarea banilor pentru lucrările efectuate.

***

În satul Baurci din raionul Ceadîr-Lunga, Autonomia Găgăuză, Președintele Moldovei, Igor Dodon, s-a documentat cu activitatea întreprinderii agricole SRL „Nisapeva”, care în prezent recoltează grîul pe o suprafață totală de peste 1800 de hectare. Potrivit estimărilor productivitatea grîului constituie 7-8 chintale la hectar.

De asemenea, această gospodărie cultivă porumb, floarea soarelui și orz. Șeful statului a salutat agricultorii, le-a dorit să se bucure de o roadă bogată și le-a mulțumit pentru eforturile pe care le depun în asigurarea securității alimentare a regiunii și a țării într-o perioadă atît de dificilă.

Serviciul de Presă al Preşedinţiei R. Moldova